ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 7 Απριλίου 2022

Διδακτική επίσκεψη του Γυμνασίου Κουτσοποδίου σε Άργος και Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:02:00 μ.μ. | |
Πινακοθήκη Ναυπλίου
Βασική μέριμνα του Γυμνασίου Κουτσοποδίου είναι η εξασφάλιση βιωματικής μάθησης, η οποία έχει ως στόχο να φέρει τον μαθητή σε άμεση επαφή με το αντικείμενο μάθησης, μέσα από πολλές διασκεδαστικές εξειδικευμένες δραστηριότητες όπως : τις επισκέψεις σε χώρους πολιτισμού, την παρακολούθηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων,τα παιχνίδια, την αφήγηση ιστοριών, τα παιχνίδια ρόλων. 

Για το σκοπό αυτό πραγματοποιήσαμε διδακτική επίσκεψη στο Άργος και στο Ναύπλιο και παρακολουθήσαμε εκπαιδευτικά προγράμματα, που περιελάμβαναν τέτοιες πρωτοποριακές μεθόδους. Συγκεκριμένα:
Α. τα τμήματα Α1 και Α2 παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Αγαπώ το βιβλίο μέσα από το θεατρικό παιχνίδι» στην Παιδική- Νεανική Βιβλιοθήκη του Δήμου Άργους Μυκηνών, το οποίο, σύμφωνα με το Α.Π., σχετίζεται με το μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας-Νεοελληνικής Γλώσσας και, ειδικότερα, της φιλαναγνωσίας, για την οποία διενεργείται και πρόγραμμα πολιτιστικών δραστηριοτήτων.
Β. τα τμήματα Β1 και Β2 πραγματοποίησαν επίσκεψη και ξενάγηση στα ιστορικά μνημεία της παλιάς πόλης του Ναυπλίου, με σκοπό την παρακολούθηση προγράμματος στο πλαίσιο των εορτασμών για την Άλωση της πόλης που διοργανώνει ο δήμος Ναυπλιέων και το ΔΟΠΠΑΤ, το οποίο, σύμφωνα με το Α.Π., σχετίζεται με το μάθημα της Νεότερης και Τοπικής Ιστορίας.
Γ. το τμήμα Γ1 παρακολούθησε εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Εξαρτήσεις: Μύθοι και πραγματικότητα» στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη του Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης» και το τμήμα Γ2 το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Επανασύσταση ’21: Ναύπλιο» στην Εθνική Πινακοθήκη Ναυπλίου, τα οποία, σύμφωνα με το Α.Π., σχετίζονται α. με το μάθημα της Βιολογίας και β. με το μάθημα της Τοπικής Ιστορίας αντίστοιχα.

Ευχαριστούμε θερμά την κα Ρισσάκη, την κα Γκιόλα, την κα Καρακούρτη και το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας «Ελπίδα Ζωής» σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, οι οποίοι εκπόνησαν και υλοποίησαν τα εξαιρετικά προγράμματα που παρακολουθήσαμε.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ