ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 24 Απριλίου 2022

Με πρωταγωνιστή τον οβελία το Ναύπλιο βουλιάζει από τους επισκέπτες του Πάσχα (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:50:00 π.μ. | | | |
αρνιά στην σούβλα
Το Ναύπλιο, η Αργολίδα αλλά και όλη η Ελλάδα γιορτάζει ξανά το Πάσχα κάτω από κανονικές συνθήκες ύστερα από δυο χρόνια περιορισμών.
Δύο χρόνια μετά την εκδήλωση της πανδημίας, η Αργολίδα αποκτά και πάλι ζωή, με πολλούς κατοίκους μεγαλουπόλεων να έχουν επιστρέφουν προσωρινά στους τόπους καταγωγής τους και γλεντούν μαζί με τους δικούς τους κοντά στην ανοιξιάτικη φύση, ύστερα από έναν παρατεταμένο και βαρύ χειμώνα.
Στο Ναύπλιο, τα «υπόλοιπα του κορωνοϊού» αλλά ούτε και η ακρίβεια στα καύσιμα μπόρεσαν να σταθούν εμπόδιο στους εκδρομείς που έχουν κατακλύσει την Αργολική πρωτεύουσα και τις γύρω περιοχές για να γιορτάσουν το φετινό Πάσχα στα χωριά.
Από την αρχή της Μεγάλης Εβδομάδας ξεκίνησαν οι μετακινήσεις και χθες έφτασαν και οι τελευταίοι εκδρομείς στους προορισμούς χωρίς προβλήματα, καθώς οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ καλές.
Μετά από δύο χρόνια απαγορεύσεων ο κόσμος αξιοποίησε την δυνατότητα να επιστρέψει στα χωριά του αλλά και να επισκεφθεί περιοχές που κατά παράδοση προσελκύουν τους επισκέπτες.
Στο Ναύπλιο το πρωί της Κυριακής η ατμόσφαιρα «μυρίζει Πάσχα» παντού με ολόκληρη την πόλη να έχει πλημμυρίσει μυρωδιές από το πατροπαράδοτο ψήσιμο του οβελία και από το λαχταριστό κοκορέτσι.
Το έθιμο του Πάσχα θέλει τα παραδοσιακά καταστήματα εστίασης του Ναυπλίου να ψήνουν τα αρνιά στον δρόμο προσελκύοντας τους χιλιάδες τουρίστες . 
Από νωρίς το πρωί έγιναν οι απαραίτητες προετοιμασίες και οι σούβλες άρχισαν να γυρίζουν
Μέσα στην πόλη του Ναυπλίου και στα γραφικά στενά, οι επισκέπτες της πόλης θα συναντήσουν σήμερα σε πολλά σημεία αυτές τις εικόνες που θεωρείται απίθανο να μπορέσουν να αντισταθούν.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ