ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 27 Απριλίου 2022

Στα κάγκελα οι αγρότες της Αργολίδας: "Εξαπατηθήκαμε από την κυβέρνηση και τον ΕΛΓΑ" (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:05:00 μ.μ. | | |
Στα κάγκελα οι αγρότες της Αργολίδας
Συγκέντρωση αγροτών - παραγωγών και αγροτικών φορέων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Απριλίου 2022 το απόγευμα στην Αργολίδα.
Η συγκέντρωση, που έγινε μέσα σε φορτισμένο κλίμα και τους αγρότες να νιώθουν εξαπατημένοι από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της ΚΑΣΟΑ – ΔΑΝΑΟΣ στην Πυργέλλα Άργους.
Κεντρικό θέμα της συγκέντρωσης των αγροτικών φορέων του νομού οι αποζημιώσεις των παραγωγών απ΄τους παγετούς του περασμένου Ιανουαρίου και την μη καταβολή της προαναγγελθείσας προκαταβολής των 300 ευρώ που είχε υποσχεθεί, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και ο ΕΛΓΑ στους παραγωγούς εσπεριδοειδών πριν από το Πάσχα.
Οι αγρότες της Αργολίδας, όπως αναφέρουν, δεν έχουν δει χρήματα να πιστώνονται στους λογαριασμούς τους για τις ζημιές από τον παγετό του Ιανουαρίου και το μόνο που ακούνε είναι για την τροπολογία που θα  κατατεθεί και θα ψηφιστεί μετά το Πάσχα, χωρίς συγκεκριμένα και ακριβή χρονοδιαγράμματα. Ο κύριος Ανδριανός ανέφερε πως αυτό θα γίνει στις 10 ή 11 Μαϊου.
Οι αγροτικοί φορείς της Αργολίδας επικρίνουν την κυβέρνηση που δεν έχει καταλάβει τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι παραγωγοί της Αργολίδας και αντιμετωπίζει τα προβλήματα τους με κούφιες υποσχέσεις.
Στην συγκέντρωση που οργάνωσαν οι αγροτικοί συνεταιρισμοί της Αργολίδας συμμετείχαν θεσμικοί παράγοντες της περιοχής, οι βουλευτές Αργολίδας Γ. Ανδριανός, Γ.Γκιόλας, Α.Πουλάς, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Δ.Σχοινοχωρίτης, απλοί αγρότες κα.
Στη σύσκεψη εξετάστηκαν οι τρόποι δράσης των παραγωγών και της κοινοπραξίας των επομένων ημερών ενώ θα ενημερώσουν τον αγροτικό κόσμο της Αργολίδας με ανακοίνωση.

Δείτε το βίντεο παρακάτω με τις τοποθετήσεις αγροτών, των βουλευτών Αργολίδας και του Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας:
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ