ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τετάρτη 27 Απριλίου 2022

Σημαντική εκδήλωση με τον Μανώλη Σφακιανάκη στην Ευαγγελίστρια Ναυπλίου για τις κρυφές παγίδες που κρύβει το διαδίκτυο

Μανώλης Σφακιανάκης
Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ» Ναυπλίου πραγματοποίησε  εκδήλωση την Τετάρτη 27 Απριλίου 2022 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού.
Ομιλητής ηταν ο Εμμανουήλ Σφακιανάκη, Στρατηγός της Ελληνικής Αστυνομίας ε.α. ,πρώην Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με θέμα: «ΓONEIΣ ΠAIΔI KΑΙ ΔIAΔIKTYO. AΣΦAΛHΣ ΠΛOHΓHΣH KAI ΔIAΔIKTYAKEΣ ΠAΓIΔEΣ ».
Στην εκδήλωση συμμετείχαν το γυναικείο φωνητικό σύνολο Ναυπλίου «ΣΥΜΦΩΝΙΑ», υπό την Δ/νση του μαέστρου Θεοδόση Αντωνιάδη και Λαϊκή Ορχήστρα με μουσικό πρόγραμμα. Προλόγισε η κα. Εμμανουέλα Ντόκου, Πτυχιούχος Νομικής.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος, ο εφημέριος και Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ι.Ν. Ευαγγελίστριας π. Ελευθέριος Μίχος, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Νάντια Αναστασίου, ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Ιδρύματος Μαρίας Κ. Ράδου (Γηροκομείο Ναυπλίου) Χρήστος Ζέρβας, η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Μαρία Ράλλη, ο επίτιμος Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Απόστολος Μπότσος κα.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ο Μητροπολίτης Αργολίδας απένειμε τιμητική πλακέτα στον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο, ως ελάχιστη ένδειξη για την πολυσήμαντη κοινωφελή και ευγενή προσφορά του, προς την Ενορία και την κοινωνική δομή του Συσσιτίου του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου.
Ο Αντιστράτηγος ε.α. Εμμανουήλ Σφακιανάκης εργαζόταν στην Αστυνομία -34- έτη εκ των οποίων τα -23- ασχολείτο με τη διερεύνηση των ηλεκτρονικών εγκλημάτων. Ήταν ο ιδρυτής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του χειρίσθηκε περισσότερες από 10.000 σοβαρές υποθέσεις σε σύνολο 28.000 που αφορούν το κυβερνοέγκλημα. 
Η καριέρα του στην ΕΛ.ΑΣ ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2017, στιγμή η οποία τον βρήκε ως leader Ευρώπης και επικεφαλής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. Κατά τη διάρκεια των ετών 2015 και 2016, ηγείται τεσσάρων Ευρωπαϊκών Επιχειρησιακών Δράσεων στο πλαίσιο προτεραιότητας EMPACT (European Multi - disciplinary Platform Against Criminal Threats) της Europol:

1. «Ενημέρωση Πολιτών και Ιδιωτικού Τομέα σε θέματα απατών με κάρτες Πληρωμής» - (Στη οποία ηγήθηκε δύο φορές).
2. «Αύξηση της ευαισθητοποίησης των πολιτών για κακόβουλο λογισμικό που στοχεύει σε φορητές συσκευές»,
3. «Παιδική Σεξουαλική Εκμετάλλευση: Διαδικτυακή έρευνα των απειλών ΠΣΕ μέσω φορητών συσκευών»
Σπούδασε Ανάλυση και Προγραμματισμό Η/Υ. Εκπαιδεύτηκε στο Λονδίνο στο έγκλημα του Πλαστικού χρήματος (Plastic Crime) και στο FBI σε θέματα για Τρομοκρατία στο διαδίκτυο (Cyber Terrorism). Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων στις «Ποινικές Επιστήμες» και στην «Εγκληματολογία» του Τμήματος της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Είναι υποψήφιος Διδάκτωρ στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς.
Έχει συμμετάσχει ως βασικός ομιλητής από το 2001 έως 2016 σε 875 συνέδρια Εθνικά και Διεθνή της INTERPOL - EUROPOL - Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων - Διεθνών Οργανισμών κ.α.
Είναι ιδρυτής και πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού σωματείου CSI INSTITUTE (Cyber Security International Institute – Διεθνές Ινστιτούτο για την Κυβερνοασφάλεια), το οποίο σκοπό έχει την εκπαίδευση, την πρόληψη και την ενημέρωση όλων των πολιτών, στην ασφαλή πλοήγηση του διαδικτύου αλλά και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.
Είναι καθηγητής στο ΠΑ.ΠΕΙ, στην Αστυνομική Ακαδημία, και Εθνική Σχολή Δικαστών.
Είναι συγγραφέας 7 βιβλίων:
1. Εθισμός στο διαδίκτυο και άλλες διαδικτυακές συμπεριφορές
2. Ο κώδικας του Διαδικτύου
3. Τα κλειδιά του Διαδικτύου
4. Γονείς, παιδί και Διαδίκτυο
5. Ο Μπεν και η ταμπλετοπαγίδα
6. Ο Μπεν και η μαγική οθόνη
7. Ο Μπεν και το cyberbullying, τα τρία τελευταία αποτελούν παιδική σειρά
βιβλίων, η οποία μόλις κυκλοφόρησε.
Έχει λάβει, μέχρι το 2016, 90 τίτλους τιμής από:
1. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
2. την Ακαδημία Αθηνών για την ιδιαιτέρως μεγάλη κοινωνική του προσφορά, από τη
UNICEF ως ο «άνθρωπος των παιδιών».
3. το FBI 3 φορές για διερεύνηση διαδικτυακών εγκλημάτων, κ.α.
Επίσης εμπνεύστηκε την εφαρμογή CYBERKID & βραβεύτηκε στο Mobility Forum & Apps Awards 2015 με το Χρυσό Βραβείο.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ