ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 13 Απριλίου 2022

Να λυθούν το συντομότερο τα προβλήματα των συμβασιούχων αρχαιοφυλάκων ζητάει ο Γ. Γκιόλας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:45:00 π.μ. |
Γ. Γκιόλας
Στο πλευρό των συμβασιούχων Αρχαιοφυλάκων για την επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τον κλάδο στέκεται ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας και συμπαραστέκεται στον αγώνα τους και την αυριανή (14-4-2022) στάση εργασίας που έχει προγραμματισθεί.

Οι εργαζόμενοι με 7μηνες ή 5μηνες συμβάσεις αντιμετωπίζουν εδώ και καιρό μεγάλα προβλήματα όπως οι πενιχροί μισθοί, η καθυστέρηση στην καταβολή δεδουλευμένων και κυρίως το κώλυμα του 8μήνου, το οποίο όμως η Κυβέρνηση φροντίζει να μετατρέπει σε βραχνά για τους συμβασιούχους αφού καθυστερεί τόσο ώστε να αποκλείει μεγάλο αριθμό εκτός συμβάσεων για την επόμενη περίοδο. Ταυτόχρονα, οι διαδικασίες «εξπρές» στην εξέταση των αιτήσεων δημιουργεί πλείστα ερωτηματικά ως προς τη νομιμότητα των διαδικασιών, όπως καταγγέλλει και η Παγκρήτια Ένωση Πτυχιούχων Αρχαιοφυλάκων.

Οι αξεπέραστες οικονομικές δυσκολίες για όλους τους εργαζόμενους και το δυσβάσταχτο κόστος ζωής επιβάλουν να βρεθούν άμεσα λύσεις προς την υποστήριξη των λαϊκών στρωμάτων και κυρίως θα πρέπει να υποστηριχτούν εκείνοι που εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ο μισθός τους είναι πενιχρός και η ανασφάλεια κυριαρχεί.

Η Κυβέρνηση, αντί να σκύψει στα μείζονα προβλήματα των εργαζομένων που δοκιμάζονται, όχι μόνο δυσκολεύει τις συνθήκες πρόσληψης και εργασίας αλλά νομοθετεί υπέρ της ιδιωτικοποίησης πέντε (5) Μουσείων , γεγονός που προαναγγέλλει την άλωση του Δημόσιου τομέα και το πέρασμα του Πολιτισμού σε χέρια ιδιωτών. Αυτό σημαίνει εκχώρηση του Πολιτιστικού πλούτου της χώρας και προμηνύονται περιορισμός εργασιακών δικαιωμάτων και μείωση απολαβών για τους εργαζόμενους. Αυτοί είναι και οι βασικοί λόγοι για τους οποίους πραγματοποιείται σήμερα 13 Απριλίου πανελλαδική απεργία από την Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων, τον αγώνα της οποίας και στηρίζουμε.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ