ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

Αστεροειδής με μέγεθος διπλάσιο από το Empire State Building θα περάσει δίπλα από τη Γη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:51:00 μ.μ. | |
Κομήτης
Σήμερα, Πέμπτη 28 Απριλίου, ένας τεράστιος αστεροειδής θα περάσει δίπλα από τη Γη. Σύμφωνα με τη NASA, το μέγεθός του είναι διπλάσιο από το Empire State Building και, ευτυχώς, θα μπει στην τροχιά του πλανήτη μας χωρίς να αποτελέσει απειλή.

Ο αστεροειδής που ονομάζεται 418135 (2008 AG33) έχει διάμετρο 350 έως 780 μέτρα και θα κινείται με ταχύτητα 37.400 χιλιομέτρων την ώρα – περίπου 30 φορές μεγαλύτερη από την ταχύτητα του φωτός. Θα πλησιάσει τη Γη μας στα 3,2 εκατομμύρια χιλιόμετρα (περίπου 8 φορές η απόσταση Γης – Σελήνης) και, παρότι μοιάζει τεράστιο το κενό που θα βρίσκεται ανάμεσά μας, η πραγματικότητα διαφέρει.

Το συγκεκριμένο ουράνιο σώμα ανακαλύφθηκε από τους ερευνητές του Mt. Lemmon SkyCenter της Arizona στις 12 Ιανουαρίου 2008, ενώ η τελευταία φορά που πλησίασε τον πλανήτη μας ήταν την 1η Μαρτίου 2005. Θα ξανάρθει κοντά μας φυσικά – σύμφωνα με υπολογισμούς των ειδικών της NASA, αυτό θα συμβεί στις 25 Μαΐου 2029.

Την ώρα που οι αστρονόμοι εντοπίζουν αστεροειδείς που πλησιάζουν τη Γη, οι διαστημικοί οργανισμοί του κόσμου ψάχνουν τρόπους να ανατρέψουν την πορεία τους. Στις 24 Νοεμβρίου 2021, μάλιστα, η NASA ανακοίνωσε την κυκλοφορία διαστημοπλοίου, στο πλαίσιο της αποστολής Double Asteroid Retirection, με στόχο να ανακατευθύνει αστεροειδή μεγάλου μεγέθους. Η Κίνα, από την πλευρά της, θα ρίξει 23 πυραύλους Long March 5 στον αστεροειδή Bennu, με την ελπίδα να τον αποτρέψει από το να μας πλησιάσει – ή και να πέσει πάνω στον πλανήτη μας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ