ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Δευτέρα 4 Απριλίου 2022

Έρχεται το τέλος των rapid test για τους ανεμβολίαστους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:54:00 π.μ. | | |
Κορωνοϊος
Λίγος καιρός απομένει για τη στιγμή που οι ανεμβολίαστοι θα σταματήσουν να κάνουν υποχρεωτικά rapid test για να προσέρχονται στην εργασία τους, αλλά και για να μπαίνουν σε εστίαση και μαγαζιά.


Η εβδομάδα που διανύουμε είναι κρίσιμη για τις αποφάσεις που θα ανακοινωθούν. Η Επιτροπή των ειδικών διαφωνεί με την άρση των μέτρων πριν από το Πάσχα, ωστόσο, δεν αποκλείεται τελικά να μην καταργηθούν τα μέτρα στις 2 Μαίου, αλλά νωρίτερα.

 Όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, χθες:

«Επειδή γίνεται μια πολύ μεγάλη συζήτηση και υπάρχουν και διάφορες διαρροές, διευκρινίζω ότι αφού ολοκληρωθεί άμεσα, ενδεχομένως και την ερχόμενη εβδομάδα, η συζήτηση σε επίπεδο Επιτροπής, η κυβέρνηση θα παρουσιάσει ένα συνολικό πλάνο αποκλιμάκωσης όταν θα έχουμε τα τελικά αποτελέσματα.»

Πότε καταργούνται τα rapid test για ανεμβολίαστους


Η αρχή της συζήτησης για το συγκεκριμένο θέμα έγινε με την κατάργηση του ενός self test για μαθητές στα σχολεία, που θα εφαρμοστεί από αυτή την εβδομάδα. Το βέβαιο είναι ότι πρώτα θα καταργηθεί το ένα rapid test την εβδομάδα για τους εργαζόμενους και δεν αποκλείεται να ακολουθήσει ο υποχρεωτικότητα των ελέγχων για την εργασία.

Εξάλλου, οι διαρροές για το πλάνο μέχρι το καλοκαίρι θέλουν ο έλεγχος για τους θετικούς στην COVID να γίνονται μόνο με self test.

Αλλά και η κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού και της επίδειξης αρνητικού rapid σε εστίαση και λιανεμπόριο από τον Μάιο, δείχνουν ότι τα μέτρα χαλαρώνουν και για όσους δεν έκαναν εμβόλιο.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, έχει ξεκαθαριστεί ότι δεν πρόκειται για μόνιμη άρση, αλλά τα μέτρα θα επαναξιολογηθούν και δεν αποκλείεται να επιστρέψουν από το φθινόπωρο.

Ανατροπή με την κατάργηση της μάσκας στους κλειστούς χώρους


Κατά την επίσκεψή του στο Δημοτικό Σχολείο Βάρης Μάννα Σύρου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει σε μαθητές:

«Πιστεύω ότι και σύντομα θα απαλλαγούμε από τις μάσκες εντός της τάξης γιατί ξέρω ότι ήταν μεγάλος μπελάς και δύσκολο για εσάς και μπράβο σας που τα καταφέρατε να είστε τόσο πειθαρχημένοι αλλά νομίζω ότι τελειώνει πια η πανδημία και θα μπορέσουμε σιγά-σιγά να επανέλθουμε στην κανονικότητα μας».

Ωστόσο, παρότι έχει συζητηθεί να σταματήσει η χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους, στις τελευταίες του δηλώσεις ο Θάνος Πλεύρης, ανατρέπει όσα αναμένονταν, τουλάχιστον σύντομα:

«Η μάσκα στον εσωτερικό χώρο εκτιμάται ως ένα σχετικά ήπιο μέτρο. Δεν είναι ένα μέτρο που περιορίζει είτε την κινητικότητα των συμπολιτών μας είτε την οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου και προστατεύει πολύ από τον ιό. Με δεδομένο ότι το καλοκαίρι οι δραστηριότητες σε εσωτερικούς χώρους περιορίζονται σε πολύ μεγάλο βαθμό, πιστεύουμε ότι δεν χρειάζεται να εξετάσουμε την άμεση κατάργηση του μέτρου της μάσκας.»
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ