ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 10 Μαΐου 2022

Ένα τριήμερο με εξαιρετικά ντοκιμαντέρ στη Νέα Κίο για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:55:00 μ.μ. | | |
Προβολές
Ένα τριήμερο, από 13 μέχρι και 15 Μαΐου, με εξαιρετικά ντοκιμαντέρ στη Νέα Κίο, διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Άργους Μυκηνών και η Επιτροπή Μνήμης Νέας Κίου για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Το ντοκιμαντέρ της πρώτης μέρας (Παρ.13 Μαΐου, 7.30 μ. μ. ) "Ο άγνωστος σωτήρας", αναφέρεται στον Άσα Τζένινγκς, έναν μεθοδιστη Αμερικανό πάστορα, που έσωσε στη Σμύρνη, το 1922 περίπου 300.000 ανθρώπους!! Και δυστυχώς είναι άγνωστος. 

Μπράβο στο 1ο ΕΠΑΛ Άργους που τον ανακάλυψε και θα μάθουμε κάποια πραγματα γι αυτον τον σπουδαίο, αλλά δυστυχώς ξεχασμένο, ΑΝΘΡΩΠΟ!

Γι αυτό, ως φόρο τιμής στον Α.Τζένινγκς, αλλά και για να τιμήσουμε την εργασία του 1ου Επαγ.Λυκειου Άργους και του 1ου Εργαστ. Κέντρου Άργους.

Μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ, θα απολαύσουμε στην πλατεία τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας, σε μια εξαιρετική συναυλία, με μουσικές και χρώματα από τη Σμύρνη που αγαπήσαμε.

Το Σάββατο 14 Μαΐου θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ "ΣΜΥΡΝΗ-Η καταστροφή μιας κοσμοπολίτικης πόλης" (Σεναριο-Σκηνοθεσια: Μαρία Ηλιού ,Ιστορικός Σύμβουλος: Αλέξανδρος Κιτρόεφ).

 Για πρώτη φορά παρουσιάζονται άγνωστες εικόνες της Σμύρνης από ιδιωτικές συλλογές όπως αυτές του Pierre De Gigord και τα αρχεία της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου, τα πανεπιστήμια του Princeton και του Harvard, Near East Relief, το Imperial War Museum, Pathe, το Albert Kahn Fondation κλπ. 

Την Κυριακή 15 Μαΐου θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ "Η Ανατολή έδυσε"(Σκηνοθεσια: Αλέξανδρος Παπαηλιού, Παραγωγή: Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών). Θα προλογίσει η Ειρήνη Σαρίογλου (ιστορικός-ερευνήτρια). Το ντοκιμαντέρ είναι βασισμένο στις ανταποκρίσεις του πολεμικου ανταποκριτή, δημοσιογράφου και ποιητή Κώστα Μισαηλίδη για την Μικρασιατική Εκστρατεία (1919-1922). 

Το ντοκιμαντέρ απέσπασε το Βραβείο Καλύτερου Μεγάλου Μήκους Ντοκιμαντέρ στο 13ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας (2019) και συμμετείχε στο Επίσημο Πρόγραμμα του 21ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 

Η προβολή όλων των ντοκιμαντέρ θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Κίου.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ