ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

Ωφέλιμη συζήτηση στο 3ο Δημοτικό Άργους για τον τρόπο που ο γονέας ή ο εκπαιδευτικός μπορεί να προσεγγίσει το παιδί

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:48:00 π.μ. | |
Μουσταϊρας
Την Πέμπτη 26/5/2022 το απόγευμα είχαμε τη χαρά και την τιμή να δούμε τον κ. Παναγιώτη Μουσταΐρα σε ένα ρόλο διαφορετικό από αυτόν του Διευθυντή του σχολείου μας, σ’ αυτόν του ακαδημαϊκού δασκάλου.
Αφετηρία για τη συνάντησή μας ήταν οι διαπιστωμένες δυσκολίες να ανταπεξέλθουμε στην καθημερινή μας επικοινωνία αλλά και στη διαχείριση των ζητημάτων που προκύπτουν σε πολλά δίπολα: εκπαιδευτικός-μαθητής, γονέας-μαθητής, εκπαιδευτικός- εκπαιδευτικός γονέας -γονέας κλπ.
Πολλές φορές έχουμε μεγάλη θέληση να κάνουμε κάτι σωστά αλλά απογοητευόμαστε όταν βλέπουμε το αποτέλεσμα. Τι δεν πήγε καλά; Γιατί το παιδί μας δεν μας μιλά; Γιατί ως εκπαιδευτικοί δεν είμαστε πάντα αποτελεσματικοί στις παρεμβάσεις μας; Τι φταίει; Τι δεν γίνεται σωστά;
Για τα ζητήματα αυτά συζητήσαμε αναλυτικά και επεξεργαστήκαμε πρακτικά σενάρια για τις βασικές δεξιότητες παρέμβασης. Στη συνέχεια αλληλεπιδρώντας δουλέψαμε σε μικρές ομάδες και είδαμε πρακτικά δεξιότητες να υλοποιούνται.
 Σκοπός ήταν να τις ξεχωρίσουμε ως εργαλεία. Και τέλος σχεδιάσαμε μαζί. Φτιάξαμε τις δικές μας παρεμβάσεις, τις παρουσιάσαμε και τις συζητήσαμε.

Σας ευχαριστούμε για όλα
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ