ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

Ξεμένουν από βρεφικό γάλα στις ΗΠΑ - Έχει εξαντληθεί το 43% των αποθεμάτων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:45:00 π.μ. | |
Ξεμένουν από βρεφικό γάλα στις ΗΠΑ
Το 43% των αποθεμάτων βρεφικού γάλακτος στις ΗΠΑ εξαντλήθηκε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, καταγράφοντας αύξηση 10% σε σύγκριση με τον μέσο όρο του Απριλίου. Που οφείλονται οι ελλείψεις.

Ανησυχία στους γονείς σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ έχουν προκαλέσει οι σημαντικές ελλείψεις σε βρεφικό γάλα, με αποτέλεσμα να το αναζητούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή να διασχίζουν ολόκληρες πολιτείες για να αποκτήσουν γάλα για τα μωρά τους.

Η κρίση οφείλεται στη συνεχιζόμενη πίεση στις αλυσίδες εφοδιασμού και σημείωσε επιδείνωση τις τελευταίες εβδομάδες καθώς το 40% των δημοφιλών προϊόντων βρεφικού γάλακτος εξαντλήθηκαν στις ΗΠΑ την εβδομάδα που ξεκίνησε στις 24 Απριλίου, σύμφωνα με ανάλυση της Datasembly σε περισσότερα από 11.000 καταστήματα. Λιγότερο από δύο εβδομάδες νωρίτερα ήταν στο 31% και 11% τον Νοέμβριο του 2021.

Το ποσοστό εξαντλήσεως αποθεμάτων βρεφικού γάλακτος έφτασε στο 43% στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, καταγράφοντας αύξηση 10% σε σύγκριση με τον μέσο όρο του Απριλίου.

Πού οφείλονται οι ελλείψεις

Τους τελευταίους μήνες αρκετοί παράγοντες έχουν ασκήσει πίεση στις εθνικές και παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού. Αυτές περιλαμβάνουν ελλείψεις προσωπικού λόγω του COVID-19, αυξημένη ζήτηση για πολλά προϊόντα και υπηρεσίες μετά τη χαλάρωση των περιορισμών του lockdown, τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις σχετικές διεθνείς κυρώσεις και ελλείψεις σε ορισμένα εμπορεύματα.

Τα προβλήματα στην αλυσίδα εφοδιασμού επιδεινώθηκαν από το κλείσιμο εργοστασίου της εταιρείας Abbott. Η Abbott - παραγωγός της δημοφιλούς αμερικανικής μάρκας Similac - έκλεισε ένα μεγάλο εργοστάσιο στο Μίσιγκαν και προχώρησε σε τρεις ανακλήσεις προϊόντων τον Φεβρουάριο λόγω ανησυχιών σχετικά με τη μόλυνση. Σύμφωνα με την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων, τέσσερα μωρά αρρώστησαν, εκ των οποίων δύο πέθαναν, αφού ταΐστηκαν με γάλα που παρήχθη στο εργοστάσιο.

Τον Μάρτιο ο FDA δημοσίευσε προκαταρκτικά ευρήματα ότι η Abbott απέτυχε να διατηρήσει τις υγειονομικές συνθήκες στο εργοστάσιο. Η ρυθμιστική αρχή ανέφερε σε δήλωση ότι συνεργάζεται με την εταιρεία για να ανοίξει ξανά το εργοστάσιο του Μίσιγκαν.

Ωστόσο, αυξάνεται η πίεση στον FDA, που κατηγορήθηκε από τη Δημοκρατική εκπρόσωπο Ρόζα Ντελάουρο ότι ανταποκρίθηκε «πολύ αργά» στις ελλείψεις.

«Μια εθνική έλλειψη γάλακτος έχει αφήσει τα μωρά χωρίς σωστή διατροφή και τους γονείς χωρίς επιλογές», έγραψε στο Twitter ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τομ Κότον. «Η @us_fda πρέπει να κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να ανοίξει ξανά το εργοστάσιο της Abbott».

Η Abbott είναι ο κύριος προμηθευτής βρεφικών παρασκευασμάτων σε γυναίκες και παιδιά χαμηλού εισοδήματος μέσω προγραμμάτων κρατικών παροχών όπως το Ειδικό Πρόγραμμα Συμπληρωματικής Διατροφής για Γυναίκες, Βρέφη και Παιδιά (WIC). Ήταν ο αποκλειστικός προμηθευτής για περισσότερες από τις μισές υπηρεσίες που διαχειρίζονται το WIC, δήλωσε στους New York Times ο Brian Dittmeier της Εθνικής Ένωσης WIC.
Οι αγορές πανικού έχουν επιδεινώσει την κρίση τις τελευταίες εβδομάδες.

Καταστήματα λιανικού εμπορίου, συμπεριλαμβανομένων των Walgreens, CVS και Target, αναγκάστηκαν να περιορίσουν την ποσότητα του ειδικά διαμορφωμένου γάλακτος που μπορούν να αγοράσουν οι πελάτες, σύμφωνα με την USA Today. Οι εικόνες που κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν άδεια ράφια στους διαδρόμους όπου κανονικά θα υπήρχε το βρεφικό γάλα.

Ο Λευκός Οίκος ανακοινώνει μέτρα για τις ελλείψεις

Ο Λευκός Οίκος θα ανακοινώσει σήμερα μέτρα για να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις βρεφικού γάλακτος στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα συναντήσει εκπροσώπους του λιανικού εμπορίου και παραγωγούς βρεφικού γάλακτος, εν μέσω πιέσεων να αντιμετωπίσει δραστικά την κατάσταση, όπως έγινε γνωστό από αξιωματούχο του Λευκού Οίκου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ