ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

Σε τριήμερη απεργία βρίσκονται οι εργαστηριακοί γιατροί του ιδιωτικού τομέα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:59:00 μ.μ. | |
Εργαστηριακές εξετάσεις
Τριήμερη απεργία πραγματοποιούν οι εργαστηριακοί γιατροί του ιδιωτικού τομέα από τις 26 έως και 28 Μαΐου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συντονιστικού Οργάνου φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας τα διαγνωστικά εργαστήρια, τα πολυϊατρεία και οι κλινικοεργαστηριακοί ιατροί ζητούν:

1) Τον περιορισμό του claw back με ανώτατο όριο το 10% για το 2022 και για το 2023 παράλληλη θεσμοθέτηση ανώτατου ορίου claw back (στα επίπεδα των υπολοίπων Ευρωπαϊκών χωρών) με συνυπευθυνότητα της πολιτείας με απώτερο στόχο την πλήρη εξάλειψη του και την εφαρμογή διαρθρωτικών μέτρων (διαγνωστικά και θεραπευτικά πρωτόκολλα, real time έλεγχος κλπ).

2) Το «κούρεμα» των τεχνητών χρεών που μας φόρτωσε ο ΕΟΠΥΥ τα έτη 2013-2021, όπως έχει γίνει και σε άλλες κατηγορίες πολιτών και προσφάτως με την επιστρεπτέα προκαταβολή (που ορθώς έγινε) και που ήταν δάνειο και όχι τεχνητό χρέος.

Ο ΠΙΣ και οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας στηρίζουν την τριήμερη απεργία

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) καθώς και οι Ιατρικοί Σύλλογοι όλης της
χώρας, σε ανακοίνωσή τους κάνουν γνωστό ότι στηρίζουν τα δίκαια αιτήματα και τις δράσεις των εργαστηριακών και κλινικοεργαστηριακών ιατρών που κινητοποιούνται από 26, 27 και 28 Μαΐου, σύμφωνα και με τις πάγιες θέσεις και τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης του
ΠΙΣ στις 16/4/22.

Ο ΠΙΣ και οι Ιατρικοί Σύλλογοι όλης της χώρας καλούν «σε καθολική συμμετοχή στις
κινητοποιήσεις και επιπλέον ζητούν την υποστήριξη και των κλινικών ιατρών στον
αγώνα των συναδέλφων τους. Ενωμένοι και συνεπείς αγωνιζόμαστε για την κατάργηση του clawback, την ελάφρυνση των συσσωρευμένων αναγκαστικών υποχρεώσεων και την καθιέρωση αξιοπρεπών αμοιβών και αποζημιώσεων».

Παράλληλα ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) και οι Ιατρικοί Σύλλογοι ζητούν αύξηση του προϋπολογισμού για τις διαγνωστικές εξετάσεις, ώστε να αποπληρώνονται όλες οι υπηρεσίες που παρέχονται από τους ιατρούς.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ