ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

Δ. Δρούγκας: Το φιάσκο της ένταξης του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας στο ΕΣΠΑ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:05:00 π.μ. | |
Δ. Δρούγκας
Ποιοι ευθύνονται για την απένταξη του έργου κατασκευής νέου κτιρίου του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας από τη χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ και γιατί;

Ως Αργολιδείς καμαρώνουμε για την λειτουργία του Μουσικού Σχολείου στην Αργολίδα που τόσα πολλά έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει, στους μαθητές, τους γονείς, την τοπική κοινωνία της Προσύμνης, και την κοινωνία της Αργολίδας εν γένει σε ζητήματα που αφορούν στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό.

Παράλληλα όμως ως Αργολιδείς θα πρέπει να ντρεπόμαστε, γιατί αυτό το στολίδι από συστάσεως στεγάζεται και λειτουργεί στις χειρότερες σε σύγκριση με όλα τα μουσικά σχολεία της χώρας εγκαταστάσεις στερούμενο βασικών υποδομών και εγκαταλελειμμένο εντελώς στην τύχη του.


Κατά συνέπεια γίνεται αντιληπτό ότι τα παιδιά και οι καθηγητές δίνουν πραγματικό αγώνα για να ανταποκριθούν στα εκπαιδευτικά και μουσικά τους καθήκοντα κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.

Σε αυτό το πρόβλημα ήρθε να δώσει λύση η δωρεά του οικοπέδου από τους ομογενείς Προσυμνιώτες και ο σχεδιασμός από τον Δήμο Άργους-Μυκηνών για την κατασκευή νέου σχολικού κτιρίου.

Πραγματικά οι μελέτες από τον Δήμο έγιναν, το έργο από την Περιφέρεια εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ για χρηματοδότηση, η δημοπράτηση έγινε, ο εργολάβος ξεκίνησε και όλοι εμείς που τα παιδιά μας πηγαίνουν σ’ αυτό το ιδιαίτερο σχολείο, είπαμε πως επιτέλους θα φτιαχτεί ένα κτίριο που θα πληρεί τις προϋποθέσεις κτιριακά τουλάχιστον, για να έχει και ουσιαστικά τον τίτλο του Μουσικού Σχολείου.

Αλλά φευ!

Ο εργολάβος βρήκε ελλείψεις στην μελέτη, ζήτησε διπλάσια χρήματα, ο Δήμος τον έδιωξε και τελικά το έργο απεντάχθηκε από το ΕΣΠΑ. Το αποτέλεσμα είναι το έργο να μην μπορεί να χρηματοδοτηθεί και τα παιδιά μας να συνεχίζουν να κάνουν μάθημα σε σχολικές αίθουσες ακατάλληλες και σε λυόμενα, χωρίς καμία υποδομή για τα μουσικά μαθήματα.

Γι’ αυτό το φιάσκο και τις συνέπειες του υπάρχουν ευθύνες, αφού λάθη, παραλείψεις, ασυνέπεια, ανευθυνότητα και έλλειψη στοιχειώδους σοβαρότητας το χαρακτηρίζουν καθ’ όλη την πορεία του.

Οι ευθύνες βαραίνουν κυρίως τον Δήμο Άργους Μυκηνών, που ήταν ο κύριος υπεύθυνος για την μελέτη, την δημοπράτηση και την κατασκευή του έργου. Όμως μερίδιο ευθύνης φέρει και η Περιφερειακή Αρχή, που, ενώ έβλεπε τις κωλυσιεργίες, την ασυνέπεια και τον βάσιμο κίνδυνο απένταξης του έργου από την πλευρά του Δήμου, δεν προέβη στην ανάληψη καμίας πρωτοβουλίας για να ξεπεραστούν τα εμπόδια και να υλοποιηθεί ένα έργο που αφορά ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και όχι μόνο τον Δήμο Άργους Μυκηνών. Δικαίως πλέον μπορούμε ως Αργολιδείς να «περηφανευόμαστε» για το θλιβερό «προσόν» της ανικανότητας υλοποίησης ουσιαστικών έργων στην Αργολίδα εδώ και 3 χρόνια.

Για μία ακόμα φορά οι ανεύθυνο-υπεύθυνοι είναι κατώτεροι και των περιστάσεων και των συνθηκών και των αναγκών και των προκλήσεων. Το τραγικό όμως είναι πως τη δική τους ανευθυνότητα την πληρώνουν τα παιδιά μας.

Δημοσθένης Δρούγκας
Περιφερειακός σύμβουλος Αργολίδας
Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ