ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 24 Μαΐου 2022

«Καμηλοπάρδαλη»: Παράσταση Κουκλοθέατρου στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:28:00 π.μ. | |
«Καμηλοπάρδαλη»
Στα πλαίσια του προγράμματος του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας ,σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών, η ομάδα Hop Signor παρουσιάζει την παράσταση «Καμηλοπάρδαλη». 

Η παράσταση θα παρουσιαστεί το Σάββατο στις 28/05 στις 9.00 μ.μ., στην Αίθουσα “Λήδα Τασοπούλου”, με είσοδο ελεύθερη. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της παράστασης.
Λίγα λόγια για την παράσταση:

Ένας κουμπαράς με μορφή καμηλοπάρδαλης αλλάζει χέρια και ζωντανεύει στη φαντασία δύο διαφορετικών ηρώων. Χωρίς αυτόν ένα μικρό παιδί θα έχανε ένα μοναδικό φίλο, κι αργότερα, ένας ενήλικας, λάτρης του ουρανού και των πουλιών, δε θα έφτανε ποτέ τόσο ψηλά. Μπορεί άραγε ένας κουμπαράς να είναι κάτι περισσότερο από ένα κουτί για κέρματα;

Η συνύπαρξη των ηρώων με την καμηλοπάρδαλη συνδέει το έμψυχο με το άψυχο, φανερώνοντας πως η ζωή βρίσκεται σε οτιδήποτε μας βοηθά να ονειρευόμαστε και μας γεννά συναισθήματα. Κίνηση, πρωτότυπη μουσική και ειδικά σχεδιασμένος φωτισμός συνδυάζονται σε μία συμβολική και ποιητική ιστορία όπου ο άνθρωπος, οι κούκλες και τα αντικείμενα αλληλεπιδρούν κι εξερευνούν τη σχέση μεταξύ τους.

Η Καμηλοπάρδαλη είναι μία παράσταση χωρίς λόγια, με επιτραπέζιες κούκλες, και τους κουκλοπαίκτες να συμμετέχουν στη δράση. Απευθύνεται σε παιδιά από 5 ετών και σε ενήλικο κοινό. Έχει παρουσιαστεί σε πάνω από είκοσι χώρες και έχει αποσπάσει πολλές διακρίσεις.

Διαρκεια: 45’

Συντελεστές

Σενάριο - Σκηνοθεσία: Ευγενία Τσιχλιά, Θάνος Σιώρης

Βοηθός σκηνοθεσίας: Michel Villée

Σύμβουλοι φωτισμού: Χριστίνα Θανάσουλα, Μελίνα Μάσχα

Κατασκευές: Θάνος Σιώρης, Ευγενία Τσιχλιά

Μουσική(σύνθεση και εκτέλεση): Άγγελος Αγγελίδης, Αντώνης Σκαμνάκης, Μιχάλης Καλκάνης

Παίζουν: Ευγενία Τσιχλιά, Θάνος Σιώρης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ