ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 24 Μαΐου 2022

Πρόσθετοι πόροι στο τοπικό πρόγραμμα LEADER του Πάρνωνα - Στις πρώτες θέσεις επίδοσης σε επίπεδο χώρας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:32:00 π.μ. |
Πάρνωνας
Σε πρόσθετη κατανομή 5.675.500,00€ που αντιστοιχεί στο 65% της αρχικής κατανομής των πόρων του Γεωργικού Ταμείου του τοπικού προγράμματος προχώρησαν με απόφασή τους οι Υφυπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κος Γεώργιος Στύλιος και κ. Συμεών Κεδίκογλου.

Η παραπάνω πρόσθετη χρηματοδότηση έρχεται ως αποτέλεσμα των υψηλών ρυθμών απορρόφησης των πόρων στο τοπικό πρόγραμμα της ΟΤΔ Πάρνωνα. Παρόλα τα προβλήματα της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης αλλά και όλες τις καθυστερήσεις οι πληρωμές επενδύσεων στο τέλος Δεκεμβρίου ανέρχονταν σε 1.500.000,00€ ήτοι στο 25% της αρχικής κατανομής.

Οι νέες καθυστερήσεις στην αλλαγή του συστήματος πληρωμών μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν ανέκοψαν την προετοιμασία νέων πληρωμών καθώς με την ολοκλήρωση του νέου συστήματος πληρωμών μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ θα ανέλθουν συνολικά στα 4.000.000,00€.

Οι πόροι κατευθύνονται σε μια σειρά επενδύσεων και αρκετές Κατηγορίες επενδύσεων όπως τουρισμός υπηρεσίες μεταποίηση γεωργικών προϊόντων με σημαντικότερη την τελευταία. Η στρατηγική για την υποστήριξη της μεταποίησης γεωργικών προϊόντων στο λάδι, στην ελιά Καλαμών, στο κρασί, στα οπωροκηπευτικά, στα εσπεριδοειδή και στα τυροκομικά συμβάλει στην ευρύτερη στήριξη της γεωργίας και της κτηνοτροφίας.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΠ κ. Σπυρίδων Φλώρος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Χαράλαμπος Λυσίκατος και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Μαρίνης Μπερέτσος συγχαίρουν το προσωπικό της Εταιρείας για τον ζήλο, την μεθοδικότητα και τον επαγγελματισμό τους και εκατοντάδες επενδυτές για τη συνεργασία. Παράλληλα ευχαριστούν τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τη Διαχειριστική Αρχή και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ιδιαίτερα τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών κ. Δημήτριο Παπαγιαννίδη.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ