ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 5 Μαΐου 2022

Ομιλία στη Ν. Κίο Αργολίδας για τον παλαιό και το νέο Ιερό Ναό της Αγίας Ειρήνης (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:53:00 μ.μ. | | |
Δημοσθένης Γάτσιος
Την Πέμπτη 5 Μαΐου 2022 ,ανήμερα της εορτής της μεγαλομάρτυρας Αγίας Ειρήνης, τελέσθηκε ο Μεθεόρτιος Εσπερινός Ιερουργούντος του Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Αργολίδας Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Παπουλέση και κατόπιν η Ιερά Παράκληση στην Αγία από τους ιερείς π .Δημοσθένη Γάτσιο και ο π. Ηλία Γάτσιο, στον ομώνυμο εορτάζοντα ενοριακό ναό στην Νέα Κίο Αργολίδας. 
Στην συνεχεία ακολούθησε ομιλία από τον Εφημέριο του ναού πρωτοπρεσβύτερο π. Δημοσθένη Γάτσιο , με θέμα: "Ο Παλαιός και ο Νέος Ιερός Ναός της Αγίας Ειρήνης". 
Πανηγυρικά τιμήθηκε και φέτος η μνήμη της Αγίας Ειρήνης της Μεγαλομάρτυρος στην φερώνυμη εκκλησία στην κωμόπολη της Νέας Κίου στην Αργολίδα . 
Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε πανηγυρικός Δισαρχιερατικός εσπερινός από τους Μητροπολίτες Άρτης Καλλίνικο και Αργολίδας Νεκτάριο . 
Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Άρτης Καλλινίκου ,ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.
Με την ομιλία του π. Δημοσθένη Γάτσιου έκλεισαν και οι διήμερες θρησκευτικές εκδηλώσεις για την Αγία Ειρήνη όπου συνέρρευσε πλήθος πιστών προκειμένου να προσκυνήσει την ιερά εικόνα της Αγίας.
Οι κάτοικοι της Νέας Κίου κατά πλειοψηφία έχουν ρίζες από την Κίο της Μικράς Ασίας και το χωριό που εγκαταστάθηκαν στην Αργολίδα κτίστηκε από τους προγόνους τους που ήρθαν στην Ελλάδα μετά την Μικρασιατική καταστροφή.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ