ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

Εργασίες συντήρησης στον Άγιο Νικόλαο τον "Κρασόκτιστο" από την Ένωση Κρητών Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:04:00 μ.μ. | | |
Εκκλησάκι
Η Ένωση Κρητών και Φίλων Κρήτης Ν. Αργολίδας "Μίνωας" σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ανέλαβε το κόστος για την επισκευή και συντήρηση του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου "Κρασόκτιστου" στην παραλία της Καραθώνας του Ναυπλίου.

Στο πλαίσιο εκτέλεσης των εργασιών, εντός και εκτός του Ναού, πραγματοποιήθηκαν τα εξής: βάψιμο εξωτερικής και εσωτερικής τοιχοποιίας, διάστρωση με τσιμεντόχρωμα στο εσωτερικό δάπεδο, καλλωπισμός και ασβέστωμα στον αύλειο χώρο, βάψιμο κάγκελων περιμετρικά του ναού, βερνίκωμα ξύλινου στεγάστρου και συντήρηση ξύλινων επιφανειών.
 
Οι ανωτέρω εργασίες ανατέθηκαν στην Κατασκευαστική εταιρεία του κ. Γιώργου Παπαπαναγιωτάκη.
Στη δράση συνεισέφεραν σημαντικά τα Μέλη του Συλλόγου μας: Ανδρέας Μπικάκης, Γιώργος Περαντωνάκης, Μανώλης Σκαλίδης, Αντώνης Τριπολιτσιώτης καθώς επίσης, ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ναυπλιέων Σταύρος Γαβρίλος, προσφέροντας με σειρά τα εξής:
1. Φωτισμό Καμπαναριού με φωτοβολταϊκά
2. Μαρμάρινη πλακέτα με την ονομασία του Ιερού Ναού
3. Σημαία της Ελλάδος με απεικόνιση του Αγίου
4. Χρώματα εσωτερικής και εξωτερικής τοιχοποιίας
5. Παγκάκι

Με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Νικολάου, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενώσεως Κρητών Αργολίδας δώρισαν στην εκκλησία : Αντίγραφο της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Νικολάου - Μονή Γωνιάς Κισσάμου 17ος αιώνας, Κορνίζα με την ιστορία του Ναού τοποθετημένη στον προθάλαμο, Εικόνα του Αγίου "Εις Μνήμην" της Δήμητρας Μπαρουτσάκη, Ιδρυτικό μέλος του συλλόγου μας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μίνωα.

Ένα εγκάρδιο ευχαριστώ σε όλους όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτής της προσπάθειας, η οποία αποτελεί συνέχεια των δεκάδων ευσεβών πιστών της Αργολίδας, που ενίσχυσαν με σεβασμό, αίσθημα ευθύνης και προσφοράς, τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου "Κρασόκτιστου".

Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος
Χαρά Καραγιαννάκη
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ