ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 8 Μαΐου 2022

Αρχαιολογικοί Χώροι και στην Πελοπόννησο προσφέρονται από το Υπουργείο Πολιτισμού για την προώθηση της τοπικής γαστρονομίας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:45:00 μ.μ. | | |
Φαγητό
Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για την παράλληλη αξιοποίηση δύο σημαντικών, δυναμικών και αλληλοσυμπληρούμενων πόρων της χώρας, του πολιτιστικού αποθέματος και της διατροφικής παράδοσης, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ) και ο Οργανισμός Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (ΟΔΑΠ) αναπτύσσουν μια νέα εξωστρεφή δράση, η οποία φιλοδοξεί να σηματοδοτήσει το νέο ρόλο των φορέων αυτών στην κοινή προσπάθεια για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.


Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 του ν. 4761/ 2020, προβλέπεται η παραχώρηση χρήσης Αρχαιολογικών Χώρων, Ιστορικών Τόπων και Μνημείων ή του περιβάλλοντος χώρου αυτών, για τη διοργάνωση εκδηλώσεων ή δράσεων που σχετίζονται με την προαγωγή και προώθηση της τοπικής γαστρονομίας της περιοχής όπου ευρίσκονται οι Αρχαιολογικοί Χώροι, τα Μνημεία και οι Ιστορικοί Τόποι.

Για την αξιοποίηση αυτής της καινοτόμου δυνατότητας, ο ΟΔΑΠ εκπόνησε το πρώτο ειδικό πρόγραμμα αξιοποίησης, που εγκρίθηκε με απόφαση του ΥΠΠΟΑ. Έχουν επιλεγεί 19 Αρχαιολογικοί Χώροι και Μνημεία, όπου μπορούν να διοργανωθούν δράσεις ανάδειξης της τοπικής γαστρονομίας.

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ