ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Τρίτη 3 Μαΐου 2022

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ Π.Ε Αργολίδας: Ακυρώνουμε τις ηλεκτρονικές εκλογές στην πράξη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:29:00 π.μ. |
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ Π.Ε Αργολίδας
ΔΗΣΥ – ΔΑΚΕ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ- οι καλύτεροι εκπρόσωποι Κεραμέως, Χατζηδάκη- θέλουν τον ΣΕΠΕ Αργολίδας να είναι το πρώτο Σωματείο στην εκπαίδευση που θα εφαρμόσει τον αντισυνδικαλιστικό ν. Χατζηδάκη.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΕΑ ΣΥΓΚΛΗΣΗ Δ.Σ - ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΟΥΝ – ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΜΕ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ


Στις 29/5 παραγματοποιήθηκε Δ.Σ του ΣΕΠΕ Αργολίδας με μοναδικό θέμα τη διενέργεια εκλογών του Σωματείου (εκλογή νέου Δ.Σ – εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων για το Συνέδριο της ΔΟΕ) το επόμενο διάστημα. Η συζήτηση αφορούσε στον καθορισμό της ημερομηνίας καθώς και τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών.

Με πλειοψηφία των παρατάξεων ΔΑΚΕ- ΔΗΣΥ αποφασίστηκε παράλληλα με τη δια ζώσης εκλογική διαδικασία να λειτουργήσει και ηλεκτρονική ψηφοφορία ενεργοποιώντας έτσι το ν. Χατζηδάκη ο οποίος στοχεύει κυριολεκτικά στη διάλυση των Σωματείων (βλ. διάλυση των συνελεύσεων, ηλεκτρονικό φακέλωμα των μελών -ΓΕΜΗΣΟΕ κλπ).

Το επιχείρημα των παραπάνω παρατάξεων σ’ αυτή την κατεύθυνση ήταν ότι θέλουν να μπει η παράλληλη ηλεκτρονική κάλπη μόνο για τυπικούς λόγους γιατί δήθεν κινδυνεύουν τα Σωματεία να μην έχουν πρόσβαση στον Τραπεζικό λογαριασμό αλλά θα καλέσουν τους/τις συναδέλφους να μην κάνουν χρήση και να ψηφίσουν δια ζώσης! Ταυτόχρονα μας είπαν ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε με την ηλεκτρονική ψηφοφορία τη χαμηλή συμμετοχή στις εκλογές γιατί δήθεν δεν θα προσέλθουν οι συνάδελφοι. Δηλαδή θα επιδιώξουν μαζική συμμετοχή μέσα από την ηλεκτρονική κάλπη. Απλά μας κοροϊδεύουν.

Συγκεκριμένα ποτέ δεν απάντησαν στην τεκμηρίωση των ζητημάτων που βάλαμε ως ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ Π.Ε Αργολίδας.

1. Γιατί στρέφουν το σύλλογο μας σε αντίθεση στην απόφαση του Γενικού συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ στις 4/10 που αναφέρει ρητά την αντίθεση και μη εφαρμογή των ηλεκτρονικών εκλογών. https://adedy.gr/nomoslaskarixatzidakithameineistaxartia/ Απόφαση που επιβεβαιώθηκε στο ΓΣ της ΑΔΕΔΥ 28/2/22 με τη δέσμευση όλων των παρατάξεων ότι θα τηρήσουν την απόφαση αυτή.

2. Γιατί γίνονται οι καλοθελητές της Κεραμέως και του Χατζηδάκη και βάζουν τη ΔΟΕ να γίνει η ΜΟΝΗ ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ που θα τρέξει να εφαρμόσει το ν. Χατζηδάκη στο δημόσιο!!! και θα κάνει ηλεκτρονικές εξ αποστάσεως εκλογές. Αυτό το διάστημα είναι σε εξέλιξη τα συνέδρια σε όλες τις μεγάλες ομοσπονδίες του δημοσίου σε Παιδεία, Υγεία και ΟΤΑ. ΟΣΥΑΠΕ(εργαζόμενοι στις Περιφέρειες) και ΟΕΝΓΕ (νοσοκομειακοί γιατροί) πραγματοποιήσαν τα συνέδρια τους το Μάρτιο. ΠΟΕΔΗΝ (εργαζόμενοι στα νοσοκομεία) και ΠΟΕ-ΟΤΑ (εργαζομ. στους Δήμους) θα πραγματοποιήσουν τα συνέδρια τους το Μάιο ενώ έχουν πραγματοποιηθεί οι εκλογές στα πρωτοβάθμια σωματεία χωρίς ηλεκτρονικές εκλογές. Η ΟΛΜΕ με ομόφωνη απόφαση καλεί σε όλες τις ΕΛΜΕ να κάνουν αρχαιρεσίες χωρίς ηλεκτρονικές εκλογές. ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ - ΠΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΔΟΕ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΌ ΤΟ 90% ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ - ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ και οι αποφάσεις γι αυτό ήταν ομόφωνες από όλες τις παρατάξεις.

3. Γιατί κόπτονται για τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες; τι πραγματικά μεθοδεύουν; (θα επανέλθουμε αν επιμείνουν στη διεξαγωγή των ηλεκτρονικών εκλογών)

4. Εκτός όλων των άλλων ως ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ Π.Ε Αργολίδας θέσαμε έντονα τα σοβαρά ζητήματα διαβλητότητας που εγείρονται με την ηλεκτρονική ψηφοφορία όταν δεν διασφαλίζεται η ταυτοπροσωπία, δίνεται η δυνατότητα για το εντελώς παράτυπο της αλλαγής ψήφου καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, δεν μπορεί να διασφαλιστεί ότι κάποιος είναι μόνος του – όπως στο παραβάν – την ώρα που ψηφίζει, για να μην αναφερθούμε στα σοβαρά ζητήματα προσωπικών δεδομένων που καταγγέλονται από πολλές μεριές. Μάλιστα έχει κατατεθεί προσφυγή της ΕΜΔΥΔΑΣ( Ομοσπ. Μηχανικών Δημ. Υπαλλ.) και της ΟΛΜΕ στην αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων ενάντια στη διασφάλισή τους με την ηλεκτρονική ψηφοφορία. Άλλωστε υπάρχουν πολλές πλατφόρμες και κανείς δεν ξέρει πως πραγματικά λειτουργούν και ποιος ελέγχει τι.

5. Τέλος δεν μπορούν να αγνοήσουν ότι ήδη πάνω από το 50% των Συλλόγων της ΔΟΕ έχουν πάρει απόφαση κάθετα ενάντια στο ν. Χατζηδάκη με παράλληλες πρωτοβουλίες - κινητοποιήσεις το προηγούμενο διάστημα και οφείλει η ΔΟΕ να σεβαστεί την πλειοψηφία των σωματείων και των εκπαιδευτικών.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ η ΔΟΕ να ΜΗ δώσει σαφή κατεύθυνση και να διχάσει τον κλάδο και να ανοίξει την κερκόπορτα για την εφαρμογή του ν. Χατζηδάκη για όλο το Δημόσιο.

Οι ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥ, ΔΙΚΤΥΟ (ΑΕΕΚΕ – ΕΡΑ) σε Δ.Σ που έγινε στις 19/4 αγνόησαν και χωρίς να απαντήσουν σε όλα τα παραπάνω προχώρησαν σε απόφαση αναγγελίας των εκλογικών διαδικασιών για το συνέδριο της ΔΟΕ χωρίς να περιλαμβάνουν σαφή οδηγία για μη εφαρμογή των ηλεκτρονικών διαδικασιών.

Η ΔΗΣΥ όπως ακριβώς έκαναν με την αξιολόγηση που αγωνίζονται για την κατάργησή της εφαρμόζοντάς την αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ο «λαγός» της Κεραμέως και του Χατζηδάκη ! διεκδικεί επάξια τη θέση της κυβερνητικότερης παράταξης από την κυβερνητική ΔΑΚΕ.

Η ΔΑΚΕ υποκρίθηκε ότι θα κάνουν έκκληση να ψηφίσουν δια ζώσης αλλά δεν θα κόψουν το δικαίωμα να υπάρχει ηλεκτρονική ψηφοφορία!!! Πάνω από όλα να διασφαλίσουν μεγαλύτερη συμμετοχή. Η ΔΑΚΕ αποδεικνύεται ο «κρυφός» λαγός της Κεραμέως και του Χατζηδάκη. Όσο και αν προσπαθεί να κρύψει το ρόλο της στην εφαρμογή του ν. Χατζηδάκη και να καλυφθεί πίσω από τη ΔΗΣΥ δεν τα καταφέρνει.

Όλοι μαζί να μη αφήσουμε να ανοίξει ο δρόμος για την εφαρμογή του ν. Χατζηδάκη και να μην επιτρέψουμε να υπάρξουν σκιές για διαβλητότητα των εκλογών.

ΚΑΛΟΥΜΕ τους συναδέλφους σε επαγρύπνηση για να μη γίνει ο Σύλλογός μας το πρώτο Σωματείο σε όλη την εκπαίδευση που θα εφαρμόσει το ν. Χατζηδάκη.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΕΑ ΣΥΓΚΛΗΣΗ Δ.Σ - ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΟΥΝ – ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΜΕ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ