ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 28 Μαΐου 2022

Την φημισμένη αγκινάρα Ιρίων γιόρτασαν στην Αργολίδα με φαγητό και γλέντι

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:41:00 μ.μ. | | |
Γλέντι
Για την Αργολίδα η γιορτή της Αγκινάρας αποτελεί μια γαστρονομική γιορτή της περιοχής των Ιρίων, που αναδεικνύει την εξαιρετικής ποιότητας αγκινάρα και διοργανώνεται κάθε χρόνο κατά το μήνα Μάιο. 
Η φετινή γιορτή πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Μαΐου 2022 το βράδυ, στην πλατεία Ιρίων, για την ανάδειξη του τοπικού προϊόντος της περιοχής, της αγκινάρας Ιρίων, η οποία φημίζεται για τη νοστιμιά της και φυσικά, πρωταγωνίστησε στην εκδήλωση, μαγειρεμένη με ποικίλους τρόπους από τις γυναίκες του χωριού και μέλη του συλλόγου. 
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό οι βουλευτές Αργολίδας Γ. Ανδριανός, Γ. Γκιόλας, και Α. Πουλάς, ο Δημαρχος Ναυπλιέων Δ. Κωστούρος, ενω παρόντες μεταξύ άλλων ηταν η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Ν. Αναστασίου, η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Μ. Ράλλη, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ναυπλίου Γ. Καχριμάνης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Σ. Γαβρήλος, ο Πρόεδρος της Τ. Κ.Ιρίων Αδριανός Καλλιάνος, εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου, περιφερειακοί σύμβουλοι κα.
Κατά τη διάρκειά της εκδήλωσης που συγκέντρωσε πολύ κόσμο, έγιναν τα εγκαίνια της μόνιμης έκθεσης φωτογραφίας, η οποία προβάλει τη ζωή της αγκινάρας και ομιλία από την διατροφολόγο-διαιτολόγο, Άννα Καψιώτη για τις ευεργετικές ιδιότητες της.
Ακολούθησε θεατρικό δρώμενο υπό την καθοδήγηση της υπεύθυνης της Πειραματικής Σκηνής του ΔΟΠΠΑΤ, Βάλιας Ρεντούλη, καθώς και παρουσίαση των εθίμων και παραδόσεων του τόπου από την χορευτική ομάδα (παιδιών και ενηλίκων) του πολιτιστικού συλλόγου.
Ο διακεκριμένος σεφ Ιάκωβος Απέργης αποκάλυψε μικρά και μεγάλα μυστικά της μαγειρικής τέχνης και προσφέρθηκαν παραδοσιακά εδέσματα. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με ένα πλούσιο λαϊκό μουσικό πρόγραμμα με τοπικούς καλλιτέχνες
Οργανωτικοί φορείς ήταν ο Δήμος Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιρίων, ενώ φέτος συμμετείχε και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων των Ιρίων.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ