ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 2 Μαΐου 2022

Λιτανεία στο Άργος των Ιερών Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Πέτρου (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:48:00 μ.μ. | | | |
Περιφορά
Η πόλη του Άργους αλλά και όλη η Αργολίδα τιμά τον Άγιο Πέτρο Επίσκοπο Άργους τον Θαυματουργό.
Το βράδυ της Δευτέρας 2 Απριλίου παραμονή της εορτής κατά τον εσπερινό και μετά το θείο κήρυγμα από τον Επίσκοπο Ωρεών Φιλόθεο ακολούθησε η λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνας του Αγίου, σε όλη την πόλη παιανιζούσης της δημοτικής Φιλαρμονικής προς ευλογία των πιστών.
Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Πέτρου Άργους νωρίτερα εψάλη Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Επισκόπου Ωρεών και αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της εκκλησίας Ελλάδος ,Φιλόθεου Θεοχάρη καθώς και με την παρουσία των Μητροπολιτών, Άρτης Καλλινίκου, Κεφαλληνίας Δημητρίου και ο Αργολίδας Νεκταρίου.
Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τον εσπερινό και στην συνέχεια την λιτανεία της Ιεράς Εικόνας, ανάμεσα τους, o Γιώργος Διδασκάλου Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού ,οι βουλευτές Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός , Γιάννης Γκιόλας, και Ανδρέας Πουλάς, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου Ι. Μαλτέζος, το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης του Αργούς με επικεφαλής τον Δήμαρχο Δημήτρη Καμπόσο, ο Αντιπερειφεριάρχης Αργολίδας Δ. Σχοινοχωρίτης ,ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου Γ.Μαντζούνης , ο πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Π. Σκούφης, ο πρώην Περιφερειάρχης; Πελοποννήσου Π. Τατούλης, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας κα.
Το πρωί της Τρίτης θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ενώ για την πόλη του Άργους είναι αργία για τα καταστήματα, τις υπηρεσίες και τα σχολεία.

Δείτε το βίντεο από τον Εσπερινό και την λιτανεία:
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ