ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

Ηλιακό φωτοστέφανο: Το μετεωρολογικό φαινόμενο που καταγράφηκε πάνω από το Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:14:00 π.μ. | | |
Ηλιακό φωτοστέφανο
Ηλιακό φωτοστέφανο καταγράφηκε στο Ναύπλιο την Πέμπτη 26 Μαϊου το οποίο σχηματίστηκε κυκλικά γύρω από τον ήλιο.

Το ηλιακό φωτοστέφανο είναι ένας φωτεινός κύκλος που μερικές φορές σχηματίζεται γύρω από τον Ήλιο και μπορεί να φανεί από την επιφάνεια της Γης.

Το φαινόμενο είναι γνωστό ως φωτοστέφανο ή antelia. Εμφανίζεται κυρίως σε ψυχρότερα μέρη όπως η Ρωσία, η Ανταρκτική ή η βόρεια Σκανδιναβία. Ωστόσο, εφ 'όσον υπάρχουν οι σωστές συνθήκες για τη διαμόρφωσή του, μπορεί να συμβεί σε άλλα μέρη.

Η εσωτερική άκρη του τείνει να έχει το πιο κοκκινωπό χρώμα στο φάσμα και το πιο κοινό σχήμα του είναι εκείνο ενός δακτυλίου φωτός που συνορεύει με τον Ήλιο.
Το ηλιακό φωτοστέφανο σχηματίζεται από τα σωματίδια πάγου που βρίσκονται σε εναιώρηση στο υψηλότερο μέρος της τροπόσφαιρας. Όταν το φως του ήλιου πέφτει σε αυτά τα σωματίδια πάγου, διαθλάστε το φως κάνοντας ολόκληρο το φάσμα των χρωμάτων (παρόμοιο με αυτό ενός ουράνιου τόξου) ορατό γύρω από τον Ήλιο. Θα μπορούσαμε να το ονομάσουμε ένα κυκλικό ουράνιο τόξο που χαρακτηρίζεται κυρίως από το ότι είναι ιριδίζουσα.

Για να συμβεί αυτή η κατάσταση σε μέρη όπου οι θερμοκρασίες είναι συνήθως χαμηλότερες, πρέπει να υπάρχει υψηλή αντίθεση μεταξύ θερμοκρασιών επιφάνειας και υψομέτρου. Για να σχηματιστεί το ηλιακό φωτοστέφανο, Πρέπει να υπάρχουν αρκετοί κρύσταλλοι πάγου σε υψόμετρο που μπορεί να διαθλάσει αρκετό φως για να σχηματίσει ένα πλήρες φωτοστέφανο. Σε μέρη όπου οι θερμοκρασίες είναι υψηλότερες, αυτό το φαινόμενο δεν μπορεί να παρατηρηθεί.

Οι αντιθέσεις υψηλής θερμοκρασίας τείνουν να εμφανίζονται τις πρώτες πρωινές ώρες, όπου ο αέρας είναι πιο κρύος καθώς δεν είχε την πηγή θερμότητας του Ήλιου όλη τη νύχτα. Επομένως, αυτό το φωτοστέφανο παρατηρείται συχνότερα τις πρώτες πρωινές ώρες.
Είναι επίσης απαραίτητο αυτό ο τύπος του νέφους που βρίσκεται στον ουρανό είναι τα σύννεφα cirrus. Αυτά τα σύννεφα σχηματίζονται από μικρούς κρυστάλλους πάγου που μπορούν να αντλήσουν τις διαδικασίες ανάκλασης και διάθλασης του ηλιακού φωτός.

Ψηλά στην τροπόσφαιρα, το φως του ήλιου χτυπά αιωρούμενα κρύσταλλα πάγου και θραύσματα καθώς περνούν. Ο ζεστός αέρας που ανεβαίνει από την επιφάνεια της γης προκαλεί την αύξηση της υγρασίας, προκαλώντας τον σχηματισμό σύννεφων. Όταν τα σύννεφα φτάσουν στο υψηλότερο μέρος της τροπόσφαιρας, μετατρέπει αυτή την υγρασία σε κρύσταλλους νερού που, όταν δέχονται άμεσο ηλιακό φως, το αποσυνθέτουν για να δημιουργήσουν το ηλιακό φωτοστέφανο.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ