ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

Εθελοντική δράση του Δημοτικού Σχολείου Νέας Κίου με στόχο την προώθηση του εμβολιασμού μαθητών/τριων ΡΟΜΑ.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:49:00 π.μ. | | | | |
Εμβολιο
Στο Δημοτικό σχολείο της Νέας Κίου «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΕΖΑΣ» Η πρώτη ομάδα δράσης του σχολείου μας και οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί του άξονα «Σχολική Φοίτηση-Διαρροή» της Αξιολόγησης του Σχολείου μας, ανέλαβαν την πρωτοβουλία για προώθηση του γενικού εμβολιασμού των μαθητών και μαθητριών της ευάλωτης ομάδας των ΡΟΜΑ με πρωταρχικό στόχο την ενεργή συμμετοχή τους στα κοινωνικά-πολιτισμικά δρώμενα της τοπικής κοινωνίας και την προάσπιση της δημόσιας υγείας γενικά και του μαθητικού δυναμικού ειδικότερα. 

Προς τούτου επικοινώνησαν:

 α) Με την Α’ Πανεπιστημιακή Κλινική του ΕΚΠΑ και την κ. Σωτηροπούλου Ελένη, πρόεδρο-συντονίστρια του προγράμματος «Υγεία για όλους» της εταιρείας «Πρόληψης και προαγωγής υγείας» για προγραμματισμό εθελοντικού, γενικού εμβολιασμού των μαθητών, οι οποίοι και απεδέχθησαν το αίτημα και ως τούτου επιλέχθηκε η 21η Μαΐου 2022 ημέρα Σάββατο για την υλοποίηση της δράσης.

 β) Με την αρμόδια υπηρεσία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Άργους-Μυκηνών την οποία και ενημερώσαμε για τη δράση και αιτηθήκαμε να μας βοηθήσουν στην έγκαιρη ενημέρωση των γονέων στους καταυλισμούς της Ν. Κίου. 

γ) Με τον Πρόεδρο του ΔΔ Νέας Κίου και με τον Αντιδήμαρχο Νότιου τομέα του Δήμου Άργους-Μυκηνών υπολογίζοντας στη συνεργασία και βοήθειά τους, στην έγκαιρη ενημέρωση των γονέων/κηδεμόνων των μαθητών/μαθητριών της ευάλωτης αυτής κοινωνικής ομάδας με όποιο μέσο θεωρείται προσφορότερο. 

δ) Με το Γραφείο Δημάρχου Δήμου Άργους-Μυκηνών. Με μεγάλη μας χαρά σας ενημερώνουμε ότι η δράση στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία καθώς εμβολιάστηκαν 27 μαθητές και μαθήτριές μας με ένα ευρύ φάσμα παιδικών εμβολίων. 

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε: 

1. την κυρία Σωτηροπούλου Ελένη, Πρόεδρο-Συντονίστρια του προγράμματος «Υγεία για όλους» που μας έκανε την τιμή να μας δεχτεί στο πρόγραμμα 

2. την κυρία Κασνακτσόγλου Γεσθημανή, Διευθύντρια Γ.Ν. Άργους 

3. τον κύριο Βασιλόπουλο Θεόδωρο, Διευθυντή Νοσηλευτικής Μονάδας Ναυπλίου 

4. Το Γραφείο Δημάρχου Για την αμέριστη υποστήριξη τους για την επιτυχή υλοποίηση της δράσης. 

Επιπλέον οφείλουμε τις θερμές ευχαριστίες μας στους εθελοντές που υλοποίησαν τη δράση που πραγματοποιήθηκε στο Ιατρείο του σχολείου μας: 

1. Τον Ιατρό, Κωστάκη Προκόπιο, Διευθυντή Ε.Σ.Υ. του Κ.Υ. Άργους 

2. Τους Επισκέπτες Υγείας, Καλαμπαλή Μιχάλη και Μπότσαρη Ευαγγελία 

3. Την Νοσηλεύτρια, Αλεφάντη Αικατερίνη του Κ.Υ. Άργους 

4. Το κλιμάκιο του ΕΟΔΔΥ που διενήργησε διαγνωστικά τέστ τηρώντας τα σχετικά πρωτόκολλα αποφυγής διασποράς covid-19. 

5. Τους εκπαιδευτικούς του σχολείου που συνετέλεσαν στην επιτυχία της δράσης. 

Μετά τιμής Ο Διευθυντής του Σχολείου Σουλάνδρος Σ. Παναγιώτης, MEd



Προς:Το Δημοτικό σχολείο Ν.Κίου

1.κ.Σουλάνδρο Παναγιώτη,Δ/ντή του Δημ. Σχολείου Ν. Κίου 
2.κ.Γκούνη Μαρίκα,Εκπαιδευτικό 
3.κ.Δωρή Γεωργία, Σχολική Νοσηλεύτρια 
4.κ.Παύλου Αδαμαντία, ΠΕ70 - ΖΕΠ 
5.κ. Αντωνίου Ευαγγελία,ΠΕ71,Τμήμα ένταξης 
6. κ.Αργέντου Μαρία, ΠΕ11 
7.κ. Γαλανάκη Αγγελική,ΠΕ70 - ΖΕΠ

Ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής, η Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ, σας ευχαριστούμε θερμά για την εξαιρετική οργάνωση και την Εθελοντική σας συμμετοχή, στην Παιδιατρική κλινική εξέταση – Εμβολιασμό 27 παιδιών Ρομά, στις 21.05.2022. Η προσφορά σας είναι πολύτιμη, το Ήθος και η Αγάπη σας για το Παιδί, είναι στοιχεία που συνθέτουν την προσωπικότητα ενός Εκπαιδευτικού. Είμαστε βέβαιοι, ότι θα συνεχίσουμε την δημιουργική μας συνεργασία, για προσφορά και αλληλεγγύη, σε ευάλωτες ομάδες συνανθρώπων μας, που στοχεύουν στην πρόληψη και τη βελτίωση της Υγείας τους. Το Εθελοντικό κίνημα Πανεπιστημιακών – Ακαδημαϊκών και Επαγγελματιών Υγείας ΕΣΥ/ΠΕΔΥ που έχει αναπτυχθεί, μας κάνει αισιόδοξους για την επιτυχία του προγράμματος «Υγεία για Όλους», το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO Chair on Adolescent Health Care, του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Πανεπιστημίου Κρήτης, του ΚΕΣΥ, της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Με ιδιαίτερη τιμή, 

Ο Πρόεδρος 
της Επιστημονικής Επιτροπής &μέλος του Δ.Σ. 
Γ. Χρούσος 
Ομ. Καθηγητής Παιδιατρικής& Ενδοκρινολογίας 
Διευθυντής: Ερευνητικoύ Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Υγείας Μητέρας, Παιδιού, και Ιατρικής
Ακριβείας, Επικεφαλής: Έδρας UNESCO Εφηβικής Υγείας και Ιατρικής

Η Πρόεδρος του Δ.Σ.& συντονίστρια του προγράμματος 
Ε. Σωτηροπούλου 
Οικονομολόγος - Επιστημονικός 
Συνεργάτης της Α΄ Παν/κής Κλινικής Π.Π.Ν. «Αγία Σοφία»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ