ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

«Η Ημέρα της Ευρώπης σε Άργος και Ναύπλιο» με τους Ευρωβουλευτές Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και Μανώλη Κεφαλογιάννη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:58:00 μ.μ. | |
3o Λύκειο Άργους
Με ιδιαίτερη επιτυχία εορτάστηκε «η Ημέρα της Ευρώπης» στη διαδικτυακή εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν οι ομάδες EPAS του προγράμματος «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» του 3ου ΓΕΛ Άργους και του 2ου ΓΕΛ Ναυπλίου, στις 9 Μαΐου 2022.

Ημέρα της Ευρώπης- Διακήρυξη Σουμάν

Την Ημέρα της Ευρώπης εορτάζουμε τη Διακήρυξη Σουμάν, που παρουσιάστηκε από τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών Ρομπέρ Σουμάν στις 9 Μαΐου 1950 και πρότεινε τη δημιουργία μιας Ευρωπαϊκής Κοινότητας Άνθρακα και Χάλυβα, τα μέλη της οποίας θα διαχειρίζονταν από κοινού την παραγωγή άνθρακα και χάλυβα. Το 1950 τα κράτη της Ευρώπης προσπαθούσαν ακόμη να επουλώσουν τις πληγές τους από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ο οποίος είχε λήξει πέντε χρόνια πριν. Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αποφασισμένες να αποτρέψουν την επανάληψη ενός τέτοιου φρικτού πολέμου, κατέληξαν στο ότι η από κοινού διαχείριση της παραγωγής άνθρακα και χάλυβα θα καθιστούσε στο μέλλον έναν πόλεμο "όχι μόνον αδιανόητο αλλά και υλικά αδύνατο". Η ΕΚΑΧ, της οποίας ιδρυτικά μέλη ήταν η Γαλλία, η Δυτική Γερμανία, η Ιταλία, οι Κάτω Χώρες, το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο, ήταν ο πρώτος από μια σειρά υπερεθνικών ευρωπαϊκών θεσμών που τελικά μετεξελίχθηκαν στη σημερινή "Ευρωπαϊκή Ένωση".

Η Διαδικτυακή Εκδήλωση « Η Ημέρα της Ευρώπης σε Άργος και Ναύπλιο»

Τη Διαδικτυακή εκδήλωση διοργάνωσαν οι ομάδες EPAS του προγράμματος «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» του 3ου ΓΕΛ Άργους και του 2ου ΓΕΛ Ναυπλίου με φιλοξενούμενα σχολεία το 1 ΕΠΑΛ Ναυπλίου, το Καλλιτεχνικό και Μουσικό Σχολείο Αργολίδας και το 2ο Γυμνάσιο Άργους.
Επίσημοι καλεσμένοι Ευρωβουλευτές οι οποίοι τοποθετήθηκαν για την Ημέρα της Ευρώπης ήταν 

Η Ευρωβουλευτής κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου η οποία αναφέρθηκε στην Διακήρυξη Σουμάν, καθώς και στο Νόμπελ Ειρήνης του 2012, που απονεμήθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το ρόλο της στη "μεταμόρφωση του μεγαλύτερου τμήματος της Ευρώπης από ήπειρο πολέμου σε ήπειρο ειρήνης".
Επίσης απευθύνθηκε στους μαθητές και τις μαθήτριες παρουσιάζοντάς τους τις πολιτικές και τις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης που τους αφορούν για το 2022 το οποίο έχει οριστεί ως Έτος Νεολαίας προκειμένου να αναδείξει τη σημασία της ευρωπαϊκής νεολαίας για την οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος ,πιο πράσινου, πιο περιεκτικού και ψηφιακού.

Ο Ευρωβουλευτής κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, o οποίος έκανε αναφορά στις προκλήσεις που δέχεται σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση όπως, η Πανδημία, η Ενεργειακή Κρίση, ο πόλεμος στην Ουκρανία, το προσφυγικό, το Δημογραφικό κ.α για την αντιμετώπιση των οποίων η Ευρωπαϊκή Ένωση θα χρειαστεί να περάσει στην ολοκλήρωση με κοινή Άμυνα, κοινή Ασφάλεια και κοινή Εξωτερική Πολιτική.
Ακόμη έκανε αναφορά στη Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης και στις 49 προτάσεις σε 9 θεματικούς τομείς που κατέληξε σε συναίνεση η Ολομέλεια της Διάσκεψης οι οποίες προβλέπεται να επιφέρουν τροποποίηση των Συνθηκών με βάση τα αιτήματα των πολιτών.

Λοιποί προσκεκλημένοι ήταν, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αργολίδας κ. Δημήτρης Σχοινοχωρίτης, ο Διεθνολόγος καθηγητής ΑΕΙ κ. Αναστάσιος Γεώργας, η εκπρόσωπος του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του παραρτήματος Harvard στο Ναύπλιο κα Ματίνα Γκόγκα οι οποίοι μίλησαν στους μαθητές ,στις μαθήτριες και στους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στην εκδήλωση, για την ημέρα της Ευρώπης, αλλά και γενικότερα για τις αξίες, τις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την πορεία της στο Μέλλον.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν οι Δ/ντες των σχολείων που συμμετείχαν, κ. Γεώργιος Κρεμύδας του 1ου ΕΠΑΛ Ναυπλίου, κ. Γεώργιος Γιαννακούλης του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αργολίδας και κ. Παρασκευάς Τριανταφύλλου του 2ου Γυμνασίου Άργους
Στην έναρξη της εκδήλωσης είχαμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε βίντεο με τον ύμνο της Ευρώπης ,«Ωδή στη Χαρά» του L.V. Beethoven, από το σύνολο Πνευστών του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας, με υπεύθυνους καθηγητές τους κ. Σπύρο Μαρίνη και κ. Συρράκο Κωνσταντίνο, που έδωσε χρώμα και ήχο στην εκδήλωση.

Οι μαθητές και των δύο σχολείων παρουσίασαν την εργασία τους «Η Ευρωπαϊκή Ένωση στη ζωή και στον Δήμο μας » και απέσπασαν τα συγχαρητήρια των συμμετεχόντων προσκεκλημένων.

Η Διευθύντρια του 3ου ΓΕΛ ΑΡΓΟΥΣ
Νικολέττα Ματσιμάνη
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ