ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 28 Μαΐου 2022

Σημαντική ενίσχυση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών στις εκλογές του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:11:00 μ.μ. |
ΑΣΕ
Ξεπερνά σε ποσοστό το 21% και είναι 2η δύναμη στις κάλπες των δια ζώσης εκλογών!
Στο νέο Δ.Σ. εκλέγονται με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Αργολίδας οι συνάδελφοι: Εμμανουήλ Αγγελική και Μακρής Χάρης

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που στήριξαν με την ψήφο τους την ΑΣΕ, με αποτέλεσμα τη σημαντική άνοδο σε ψήφους και ποσοστά, την εκλογή για πρώτη φορά 2ου μέλους στο Δ.Σ. του Συλλόγου και την επανεκλογή αντιπροσώπου για το συνέδριο της ΔΟΕ. Στις κάλπες των δια ζώσης εκλογών η ΑΣΕ σημείωσε σημαντική νίκη καταλαμβάνοντας τη 2η θέση με 95 ψήφους και ποσοστό 26%. Αυτό μάλλον εξηγεί και την επιμονή των παρατάξεων της ΔΗ.ΣΥ. και της Δ.Α.Κ.Ε να εισάγουν την απαράδεκτη και αμφιλεγόμενη διαδικασία των «ηλεκτρονικών εκλογών»!!

Το επόμενο διάστημα θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να δυναμώσει η διεκδίκηση για όλα τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν καθημερινά τους συναδέλφους μέσα κι έξω από το σχολείο. Μόνο με την αλληλεγγύη και τον συλλογικό αγώνα μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Είμαστε σίγουροι ότι στον δρόμο αυτό θα βρεθούμε και θα συμπορευτούμε με πολλούς ακόμα συναδέλφους που μπορεί για διάφορους λόγους να μη μας στήριξαν στις κάλπες των εκλογών, όμως όλο το προηγούμενο διάστημα παλέψαμε μαζί στους Συλλόγους Διδασκόντων, συζητήσαμε και ανταλλάξαμε απόψεις, μοιραζόμαστε κοινές αγωνίες για την πορεία του σωματείου, για την κατάσταση του συνδικαλιστικού κινήματος, για το πώς θα βγούμε από το τέλμα στο οποίο έχουν οδηγήσει τον κλάδο οι δυνάμεις του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Κόντρα σε κραυγές, «μηχανισμούς», και συκοφαντίες, δώσαμε και θα δίνουμε τη μάχη με θέσεις, επιχειρήματα και πραγματικά δεδομένα. Είμαστε σίγουροι ότι αυτός ο δρόμος της αλήθειας, του αγώνα και του φωτός είναι ο πιο αποτελεσματικός.

Σε σχέση με τη διαδικασία των ηλεκτρονικών εκλογών, η ίδια η εμπειρία (παρά και ενάντια στις θριαμβολογίες του «Δ.Σ.» που έσπευσε να βγάλει δημόσια ανακοίνωση παράτυπα, πριν καν συγκροτηθεί) επιβεβαίωσε τις σοβαρές ενστάσεις που καταθέσαμε σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Αποδείχτηκε ότι οι παρατάξεις της Δ.Α.Κ.Ε. και της ΔΗ.ΣΥ. δεν επέβαλαν τις «ηλεκτρονικές εκλογές» επειδή «είναι νόμος», όπως ισχυρίζονταν, αλλά για να τις αξιοποιήσουν στα εκλογικά τους σχέδια.

Θα δώσουμε, με όλες μας τις δυνάμεις, τη μάχη προκειμένου τα σωματεία μας να μη μετατραπούν σε «ακίνδυνα ηλεκτρονικά φόρουμ». Θα υπερασπιστούμε, όπως όφειλαν να κάνουν και οι άλλες παρατάξεις, τις θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος ενάντια στην εφαρμογή του ν. 4808/21 του Χατζηδάκη και την απόφαση της ΑΔΕΔΥ από τις 4/10/2022 ενάντια στις ηλεκτρονικές εκλογές.

Επί της διαδικασίας των ηλεκτρονικών εκλογών καταθέσαμε αναλυτική και τεκμηριωμένη ένσταση, την οποία θα δημοσιεύσουμε τις επόμενες μέρες για να έχουν πλήρη εικόνα όλοι οι συνάδελφοι. Στη δημόσια ανακοίνωση της ΑΣΕ την ημέρα των εκλογών, αλλά και στην ένσταση που καταθέσαμε (όπως οφείλαμε) προς την εφορευτική επιτροπή, δεν υπάρχει καμία προσωπική, ονομαστική αναφορά στα πρόσωπα που ενεπλάκησαν και ιδιαίτερα σε αυτό του διαχειριστή, όπου η ακεραιότητα και το ήθος του είναι αδιαμφισβήτητα. Η ένσταση αφορά την ίδια τη διαδικασία εν γένει αλλά και το γεγονός της άμεσης εμπλοκής της Δ/νσης Π.Ε. στην εκλογική διαδικασία. Όποιοι προσπαθούν, για να καλύψουν τις δικές τους ευθύνες, να παραχαράξουν την πραγματικότητα και τις θέσεις της ΑΣΕ με σκοπό να διχάσουν τους συναδέλφους, θα βρουν απέναντί τους όλο τον κλάδο!

Συνεχίζουμε αταλάντευτα στον δρόμο του αγώνα για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα. Μαζί είμαστε πιο δυνατοί!

Ναύπλιο, 28/5/2022
Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Αργολίδας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ