ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 12 Μαΐου 2022

Βόλτα στο Ερασίνο ποταμό στην Αργολίδα με ιππήλατη άμαξα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:31:00 μ.μ. | | |
Βάλτος Νέας Κίου
Ο ανοιξιάτικος καιρός μας προδιαθέτει για βόλτα στην φύση και στην Αργολίδα μια από τις ομορφότερες διαδρομές είναι δίπλα στο ποτάμι του Ερασίνου στην περιοχή του βάλτου στη Νέα Κίο.
Μια περιοχή που σφύζει από άγρια ζωή και το μάτι χορταίνει από όμορφες εικόνες σπάνιας ομορφιάς που έχουμε το προνόμιο να μπορούμε να απολαύσουμε σχεδόν όλο το χρόνο.
Μια ακόμα επιλογή είναι η βόλτα στην περιοχή με ιππήλατη άμαξα για όσους θέλουν να απολαύσουν μια πιο ξεκούραστη περιήγηση.
Ο κύριος Γιάννης Παπακωνσταντίνου κάνει καθημερινά δρομολόγια για όσους ενδιαφέρονται και μπορείτε να τον βρείτε στο τηλ: 6977514301.
Ο Ερασίνος είναι ποταμός της Αργολίδας που ρέει στην περιοχή του Αργολικού κάμπου. Πηγάζει από το χωριό Κεφαλάρι, νοτιοδυτικά του Άργους, στην συνέχεια ρέει ανατολικά διασχίζοντας τμήμα του Αργολικού κάμπου και εκβάλλει στον Αργολικό κόλπο στην Νέα Κίο.
Στο σημείο των πηγών του ποταμού είναι χτισμένη εκκλησία, αφιερωμένη στην Ζωοδόχο πηγή. Το μεγαλύτερο μέρος των νερών του ποταμού διοχετεύονται σήμερα σε κανάλια που χρησιμοποιούνται για την άρδευση του Αργολικού κάμπου. Έτσι, τμήματα του εκβάλουν στον Αργολικό Κόλπο σε περιοχές μεταξύ Μύλων και Νέας Κίου. 
Ο ποταμός ονομαζόταν και Στύμφαλος κατά την αρχαιότητα αφού σύμφωνα με την παράδοση υπήρχε η πεποίθηση πως τα νερά του προέρχονταν από την λίμνη Στυμφαλία.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ