ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Σάββατο 7 Μαΐου 2022

H γιορτή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο γραφικό εκκλησάκι στην παραλία Καραθώνας στο Ναύπλιο (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:26:00 μ.μ. | | | |
Καραθώνα Ναύπλιο
Η εορτή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και Ευαγγελιστού στο Ναύπλιο, εορτάζεται όλως ιδιαιτέρως στο εκκλησάκι που είναι αφιερωμένο στον Άγιο στην περιοχή της παραλίας Καραθώνας.
Χτισμένο επάνω σε λοφίσκο με θέα την πανέμορφη παραλία και το απέραντο γαλάζιο. Κάθε χρόνο μαζεύεται στο εκκλησάκι πάρα πολύς κόσμος από το Ναύπλιο αλλά και τις γύρω περιοχές. 
Τον πανηγυρικό εσπερινό  το Σάββατο 7 Μαΐου 2022 τέλεσε ο Ιεράς π. Ελευθέριος Μίχος ,εφημέριος της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου.
Γραπτή μαρτυρία για το πότε ιδρύθηκε το εκκλησάκι δεν υπάρχει αλλά βάση προφορικών μαρτυριών φαίνεται να είναι τουλάχιστον 350 ετών. Κάποτε ήταν και μετόχι της μονής Μεταμόρφωση του Σωτήρος Καραθώνας.
Το εκκλησάκι αυτό μετά την διάλυση του μοναστηριού έμεινε έρημο στην τύχη του, ώσπου το 1910 το πήραν οι Υποδηματοποιοί για να το προσέχουν και να το συντηρούν. 
Με το πέρας του χρόνου και αφού το επάγγελμα αυτό χάθηκε η εκκλησία πέρασε στην διοίκηση της ενορίας Ευαγγελιστρίας στην Πρόνοια Ναυπλίου, όπου και ανήκει ως σήμερα.
Το πανέμορφο αυτό εκκλησάκι έχει συντηρηθεί από το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού ναού Ευαγγελίστριας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ