ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 21 Μαΐου 2022

Οι πατατοπαραγωγοί της Πελοποννήσου εκπέμπουν SOS - Δεν βγαίνουν ούτε τα μισά από τα έξοδα που έκαναν φέτος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:36:00 μ.μ. | |
Οι πατατοπαραγωγοί της Πελοποννήσου εκπέμπουν SOS
Σοβαρά είναι τα προβλήματα των πατατοπαραγωγών της Αχαΐας, της Ηλείας και της Μεσσηνίας, οι οποίοι έχουν φθάσει στο σημείο με τις τρέχουσες τιμές να μη βγάζουν ούτε τα μισά από τα έξοδα που έκαναν φέτος.

Την περασμένη Κυριακή, στην Λακκόπετρα Αχαΐας πραγματοποιήθηκε ανοικτή συνέλευση των πατατοπαραγωγών της περιοχής, παρουσία και στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Όπως δήλωσε μιλώντας στον ΑγροΤύπο ο κ. Βασίλης Λαγός, ο οποίος καλλιεργεί φέτος 140 στρέμματα με πατάτα και ο οποίος παραβρέθηκε στην συνέλευση: «η κατάσταση είναι απελπιστική καθώς οι τιμές έχουν πέσει στα 25 με 30 λεπτά. Το κοστολόγιο φθάνει τα 1.200 ευρώ το στρέμμα. 

Με τις τρέχουσες τιμές, δεν βγαίνουν ούτε τα μισά έξοδα, πόσο μάλλον να μείνει και ένα κέρδος. Στην Λακκόπετρα έχει βγει το 60 με 70% της πατάτας, όμως στα γύρω χωριά, αλλά και στην Ηλεία, το μεγαλύτερο μέρος είναι ασυγκόμιστο. 

Οι εξαγωγές γίνονται κανονικά. Πιστεύω έγιναν μεγάλες εισαγωγές Αιγυπτιακής πατάτας, η οποία είναι και ακριβότερη. Όλο αυτό έχει πιέσει τις τιμές. Εκτιμώ ότι αν συνεχιστεί η κατάσταση, δεν θα υπάρχει σε λίγο παραγωγή πατάτας στην περιοχή μας. Τα κόστη είναι απαγορευτικά και δεν υπάρχει εισόδημα».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ