ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 6 Μαΐου 2022

Tο 1ο Λύκειο Άργους στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Δοκιμίου για την Διεθνή Ημέρα DNA

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:10:00 π.μ. | | |
1ο Λύκειο Άργους
Η European Society of Human Genetics σε συνεργασία με την American Society of Human Genetics διοργάνωσε το Διαγωνισμό European DNA Day Essay Contest που απευθύνεται σε Ευρωπαίους μαθητές Λυκείων ηλικίας 14- 19 ετών, στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας DNA.

Η επιστημονική κοινότητα έχει ανακηρύξει την 25η Απριλίου ως Παγκόσμια Ημέρα DNA, καθώς το 1953, οι βιολόγοι (και μετέπειτα Νομπελίστες) Φράνσις Κρικ και Τζέιμς Γουάτσον δημοσίευσαν την πρωτοποριακή εργασία τους για τη χημική δομή του DNA.

Το DNA παρουσιάζεται σε μορφή διπλής έλικας της οποίας κάθε κλώνος στρέφεται προς την αντίθετη κατεύθυνση. Οι δύο αυτοί κλώνοι συγκρατούνται με δεσμούς υδρογόνου που σχηματίζονται μεταξύ των βάσεων που διαθέτουν (Αδενίνη (Α), Θυμίνη (Τ), Γουανίνη (G), Κυτοσίνη (C). Η Αλληλουχία των βάσεων του DNA απαρτίζει το γενετικό μήνυμα, το οποίο μήνυμα αποτελεί την «γενετική κληρονομιά» κάθε ζωτικού οργανισμού.

Η εξέλιξη της γενετικής αλλά και η κατανόηση της δομής του DNA και της αποκωδικοποίησής του άνοιξε τον δρόμο για την διάγνωση, πρόγνωση, πρόληψη αλλά και θεραπεία ποικίλων γενετικών παθήσεων σε εξατομικευμένο επίπεδο για κάθε άνθρωπο ξεχωριστά.

Η σχολική κοινότητα εύχεται καλή επιτυχία στο μαθητή της Α΄ Τάξης Ταξιάρχη Κοσμά που συμμετείχε στο Διαγωνισμό και συγχαίρει την καθηγήτρια Βιολογίας Σταθόγιαννη Μαρία για την συμβολή της στην προετοιμασία του μαθητή.

Η Διευθύντρια
Λένα Παπαθανασιου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ