ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022

Αποβίβαση ασθενούς από κρουαζιερόπλοιο στη Νεάπολη - Προσάραξη τουριστικού σκάφους με 10 επιβάτες στην Αίγινα

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών ενημερώθηκε από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, ότι αλλοδαπός επιβάτης του Κρουαζιερόπλοιου “MARELLA EXPLORER 2” σημαίας Μάλτας, έχρηζε μεταφοράς σε νοσοκομείο.


Άμεσα στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος του Λιμενικού όπου παρέλαβε τον ασθενή από το αγκυροβόλιο Νεάπολης Βοιών με ασφάλεια και τον μετέφερε στο λιμένα Νεάπολης, ενώ στη συνέχεια παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Νεάπολης Βοιών.

Επίσης τις βραδινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Αίγινα ενημερώθηκε για επικάθιση του επιβατηγού τουριστικού σκάφους “ΑΝΑΣΣΑ” στη θαλάσσια περιοχή έξω από τον λιμάνι της Αίγινας.

Στην περιοχή έσπευσε ιδιωτικό σκάφος με επιβαίνοντα στέλεχος του Λιμενικού όπου εντόπισε το εν λόγω σκάφος με δέκα αλλοδαπούς επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.

Το ''ΑΝΑΣΣΑ'' αποκολλήθηκε με τη συνδρομή του ιδιωτικού σκάφος και στη συνέχεια κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμάνι της Αίγινας, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω σκάφους, μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλόιο νηογνώμονα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ