ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022

Βραβεύσεις μαθητών από την Αργολίδα που συμμετείχαν στους 2ους Μαθητικούς Αγώνες Ρητορικής Τέχνης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:50:00 μ.μ. | | |
Βραβεία
Το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και το ΠΕΚΕΣ Πελοποννήσου διοργάνωσαν για 2η σχολική χρονιά τους Μαθητικούς Αγώνες για τη Ρητορική Τέχνη στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Περιφέρειας Πελοποννήσου. 

Στην Αργολίδα η διενέργεια των αγώνων έγινε στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου. Οι μαθητές που συμμετείχαν φοιτούν στην Ε΄ και στην ΣΤ τάξη του 3ο Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου, του 4ο Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου και των Ιδιωτικών Σχολείων Μαλτέζου. 

Οι συμμετέχοντες μαθητές δοκιμάστηκαν στην νοηματική ανάγνωση, τον αυθόρμητο και τον προτρεπτικό λόγο.

Στην εποχή της εικόνας όπου ο λόγος γραπτός και προφορικός λαβώνεται, το όφελος των μαθητών από την προετοιμασία και τη συμμετοχή τους στους ρητορικούς αγώνες είναι σημαντική γιατί καλλιεργεί την κριτική και αποκλίνουσα σκέψη, αναπτύσσει το λεξιλόγιο και την επιχειρηματολογία, ενδυναμώνει τον προφορικό λόγο και τον δημόσιο λόγο.
Τα Βραβεία στους μαθητές, που διακρίθηκαν, έδωσαν οι Κριτές: κ. Καλποδήμου Καλλιόπη, καθηγήτρια φιλόλογος και κ. Μουσταΐρας Παναγιώτης, Διευθυντής 3ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου και η κ. Μπιλιούρη Αργυρή, Διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου. Νοηματική Ανάγνωση: Γεωργίου Μαρίνα (4ο Δ.Σ. Ναυπλίου), Ζουμπούλη Μαρίλια (4ο Δ.Σ. Ναυπλίου), Κυμπούρη Βασίλη (4ο Δ.Σ. Ναυπλίου), Σούγλας Γεώργιος (4ο Δ.Σ. Ναυπλίου)

Αυθόρμητος λόγος: Ζουμπούλη Μαρίλια (4ο Δ.Σ. Ναυπλίου), Πάζιου Αναστασία (4ο Δ.Σ. Ναυπλίου), Σούγλας Γεώργιος (4ο Δ.Σ. Ναυπλίου), Τυροβολά Αγγελική (3ο Δ.Σ. Ναυπλίου)

Προτρεπτικός λόγος: Μπαβέλα Ελισάβετ  (Ι.Δ. Μαλτέζου), Ξηνταροπούλου Πηνελόπη (Ι.Δ. Μαλτέζου), Σούγλας Γεώργιος
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ