ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

Στους 42 βαθμούς έφτασε την Πέμπτη 23/6 η θερμοκρασία - Πόσο έδειξαν τα θερμόμετρα στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:16:00 μ.μ. | | |
Πόσο έδειξαν τα θερμόμετρα στην Αργολίδα
Πολύ υψηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης 23/06, κατά κύριο λόγο σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας. 

Η ανάλυση των καταγραφών των σταθμών του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr έδειξε ότι το φράγμα των 40 βαθμών Κελσίου ξεπεράστηκε σε 18 από αυτούς με την μεγαλύτερη θερμοκρασία να καταγράφεται στο Λευκοχώρι Φθιώτιδας (42.1 βαθμοί Κελσίου).

Στον σχετικό πίνακα παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου που κατέγραψαν τις υψηλότερες θερμοκρασίες. Στον χάρτη που τον ακολουθεί φαίνεται η μέγιστη θερμοκρασία στο σύνολο της χώρας καθώς και η ακριβής τιμή της στους «θερμότερους» σταθμούς επιλεγμένων περιοχών. 

Άξιο σχολιασμού είναι το γεγονός ότι στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη η θερμοκρασία ήταν αρκετά χαμηλότερη από την υπόλοιπη χώρα λόγω των ψυχρότερων αερίων μαζών, των νεφώσεων και των ισχυρών κατά τόπους φαινομένων στις περιοχές αυτές.
Oι 8 σταθμοί του δικτύου αυτομάτων μετεωρολογικών σταθμών που κατέγραψαν τις υψηλότερες θερμοκρασίες
Μέγιστη θερμοκρασία στο σύνολο της χώρας και ακριβής τιμή της στους «θερμότερους» σταθμούς επιλεγμένων περιοχών

Οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν στην Αργολίδα

Στο Ναύπλιο σύμφωνα με το σταθμό του δικτύου του meteo club η θερμοκρασία έφτασε τους 38,6 °C στις 12:22.

Στο Άργος σύμφωνα με τον σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Άργους άγγιξε τους 37.9 °C στις 12:00.

Στα Δίδυμα Ερμιονίδας καταγράφηκε από τον σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών θερμοκρασία 37.7 °C στις 11:50, ενώ σύμφωνα με το freemeteo στην Επίδαυρο η θερμοκρασίας έφτασε τους 35°C.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ