ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022

Α. Πουλάς: Το Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας καταρρέει και το Υπουργείο κωφεύει

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:20:00 π.μ. | | | |
Α. Πουλάς
Παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις μου εντός και εκτός Βουλής για ενίσχυση με ιατρικό προσωπικό των Νοσηλευτικών Μονάδων Άργους και Ναυπλίου η κατάσταση δείχνει μόνο να χειροτερεύει, ενώ από την πλευρά του το Υπουργείο Υγείας δεν δείχνει καμία διάθεση να καλύψει τις κενές οργανικές θέσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας.


Σε 20 περίπου ημέρες συνταξιοδοτείται ο Διευθυντής της γυναικολογικής- μαιευτικής κλινικής του Άργους και το Υπουργείο Υγείας δεν έχει προβεί σε καμία απολύτως ενέργεια για την αντικατάστασή του.

Σε συνδυασμό με τις τρομερές ελλείψεις σε παιδιάτρους και των δύο Νοσοκομειακών Μονάδων της Αργολίδας δημιουργείται ένα τεράστιο υγειονομικό κενό που θέτει σε άμεσο κίνδυνο την υγεία νεογνών και εγκύων της περιοχής μας.

Στις 24 Μαΐου συζητήθηκε στην Βουλή η επίκαιρη ερώτηση μου με θέμα «Προβλήματα στη λειτουργία των Παιδιατρικών Τμημάτων του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας». Μεταξύ των άλλων έθεσα στην Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, κα Μίνα Γκάγκα το ερώτημα πώς σκοπεύει να καλύψει την κενή οργανική θέση του ιατρού γυναικολόγου στη γυναικολογική- μαιευτική κλινική της Νοσηλευτικής μονάδας του Άργους που θα προκύψει από τη συνταξιοδότηση του υπάρχοντος γιατρού. Δυστυχώς δεν έλαβα καμία απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα αφού η Αναπληρώτρια Υπουργός εντέχνως απέφυγε να απαντήσει και συνεχίζει στο δρόμο της πλήρους αδιαφορίας για το ΕΣΥ και για τις Νοσηλευτικές Μονάδες της Αργολίδας οδηγώντας νοσηλευτικά τμήματα σε κλείσιμο. Η κα Υπουργός νομίζει ότι ζει σε άλλη χώρα.

Ζητούμε έστω και την τελευταία στιγμή την αλλαγή πολιτικής από πλευράς του Υπουργείου και την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων παιδιάτρων και γυναικολόγων στο Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας ώστε να παρέχεται η καλύτερη δυνατή και αξιοπρεπής υγειονομική περίθαλψη στους πολίτες της Αργολίδας και των όμορων περιοχών.

Ανδρέας Πουλάς
Βουλευτής Αργολίδας
ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ