ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 14 Ιουνίου 2022

Προοδευτικοί Οικονομολόγοι: Μετά το νοσηλευτικό-ιατρικό προσωπικό ήρθε η ώρα των Λογιστών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:57:00 π.μ. |
Προοδευτικοί Οικονομολόγοι
Η κυβέρνηση, πριν καλά καλά κοπάσουν οι διθυραμβικές δηλώσεις του κυρίου Γεωργιάδη για τον κλάδο των λογιστών, προχώρησε μέσω του υφυπουργού Ανάπτυξης σε μια πρωτοφανή στοχοποίηση των επαγγελματιών λογιστών της χώρας μας.


Άδωνις Γεωργιάδης 8/10/21: "Οι λογιστές κατά τη διάρκεια της κρίσης της πανδημίας αποτέλεσαν έναν από τους πιο βασικούς συνεργάτες του κράτους και βοήθησαν να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και με διαφάνεια να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να αποκτήσουν πρόσβαση στους αναγκαίους οικονομικούς πόρους για την επιβίωσή τους. Τώρα έχουν να επιτελέσουν και ένα ακόμη σημαντικό έργο, που λέγεται "My Data", που θα επιταχύνει όλη τη διαδικασία της φορολογικής συμμόρφωσης στην Ελλάδα…"

Ο κύριος Τσακίρης, θέλοντας να καλύψει την παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης στον τομέα των ενισχύσεων και επιδοτήσεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, προχώρησε σε μια απροκάλυπτη δήλωση με την οποία καλεί τους επιχειρηματίες εργοδότες να απολύσουν και να μην πληρώσουν ποτέ (!) τους λογιστές τους γιατί έκαναν λάθη στις αιτήσεις για τις επιστρεπτέες προκαταβολές και λοιπές ενισχύσεις! Συνεχίζοντας, ο golden υφυπουργός ανάπτυξης, τεκμηρίωσε την «ιδεολογική» του παρότρυνση δίνοντας ως παράδειγμα μια υπεύθυνη δήλωση η οποία δεν είχε υπογραφή!

Συνάδελφοι λογιστές, ο κύριος Τσακίρης δρώντας σε εντεταλμένη υπηρεσία μας έδειξε ξεκάθαρα ποια θα είναι επομένη επαγγελματική ομάδα της χώρας (μετά από αυτή των “εγκληματιών” ανεμβολίαστων υγειονομικών) η οποία θα κατηγορηθεί και θα διωχθεί για να συγκαλυφθούν οι αποτυχημένοι χειρισμοί της κυβέρνησης την περίοδο της πανδημίας.

Είναι ξεκάθαρο πλέον, μετά την ξεδιάντροπη επίθεση του κυρίου υφυπουργού, πως η κυβέρνηση είχε σκοπό να ενισχύσει μόνο τους επιχειρηματικούς δορυφόρους της και τις “οικογενειακές” επιχειρήσεις της, αδιαφορώντας πλήρως για τις πραγματικά πληττόμενες επιχειρήσεις.

Με περίσσιο θράσος, ο κύριος Τσακίρης ομολόγησε πως δεν τους ενδιέφερε να αξιολογήσουν την οικονομική κατάσταση της επιχείρησης (που αιτήθηκε την ενίσχυση) η οποία ήταν σε δυσχερέστατη θέση από τα πολύμηνα κυβερνητικά lockdown αλλά έψαχναν αστείες αφορμές (πχ Υπεύθυνη Δήλωση χωρίς υπογραφή) για να κόψουν οριστικά τις αιτήσεις των επιχειρήσεων.

Χαρακτηριστικό της ανάλγητης πολιτικής της κυβέρνησης απέναντι στις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι πως δεν έκανε δεκτές ούτε τις ενστάσεις οι οποίες υποβλήθηκαν δείχνοντας την ουσία του προβλήματος η οποίο δεν ήταν άλλη από την οικονομική ασφυξία που είχαν έρθει οι ελληνικές επιχειρήσεις.

Οι Προοδευτικοί Οικονομολόγοι, απευθυνόμενοι σ’ όλους τους επιχειρηματίες της χώρας μας, τονίζουμε και αποδεικνύουμε καθημερινά πως οι μοναδικοί υπαίτιοι για το οικονομικό αδιέξοδο που οδήγησαν τις επιχειρήσεις είναι ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του (με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον ανεπαρκή και διορισμένο κύριο Τσακίρη).

Οι μοναδικοί υπαίτιοι για τις παύσεις εργασιών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την,, κατ’ επέκταση μείωση της απασχόλησης είναι ο κύριος Μητσοτάκης και οι υπουργοί του.

Θυμίζουμε για μια ακόμα φορά πως ο κλάδος των λογιστών σήκωσε το βάρος των επιπτώσεων της κρίσης όλη την τελευταία διετία αναλαμβάνοντας πρωτοφανείς υποχρεώσεις στηρίζοντας έμπρακτα τις ελληνικές επιχειρήσεις και συνακόλουθα την ελληνική οικονομία.

Θυμίζουμε, ιδιαίτερα στον “τεχνοκράτη” υφυπουργό της κυβέρνησης, πως στις επιστρεπτέες προκαταβολές εντάχτηκαν πάνω από 1,6 εκατομμύρια αιτήσεις (στο σύνολο των 7 κύκλων) τις οποίες έστειλαν (κάτω από εξαντλητικές προθεσμίες και συνθήκες) οι, “προς απόλυση”, λογιστές.

Φυσικά την παραπάνω υποχρέωση συνοδεύουν μεταξύ άλλων, οι εκατομμύρια αιτήσεις για αναστολές εργασίας, για αποζημιώσεις ειδικού σκοπού, για άδειες ειδικού σκοπού, για επιδοτήσεις παγίων δαπανών, για ένταξη & επανένταξη ρυθμίσεων, για κομιστές αξιόγραφων, για ενισχύσεις μικρομεσαίων επιχειρήσεων, για ένταξη στο μηχανισμό συν-εργασία και την ίδια ώρα έχουν να σηκώσουν και το βάρος της κατ’ επίφαση ψηφιακής αναβάθμισης των επιχειρήσεων, «My Data».

Κύριε υφυπουργέ, σας καλούμε να βρεθείτε μια εργάσιμη μέρα στα λογιστήρια των συναδέλφων μας, για να δείτε τις υποχρεώσεις και τις συνθήκες που έχουν ν’ αντιμετωπίσουν. Θα διαπιστώσετε (για ακόμα μια φορά) πως οι λογιστές καλούνται να καλύψουν την ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού, όχι μόνο απέναντι στην πανδημία, αλλά και στον πληθωρισμό και την ενεργειακή κρίση που σαρώνει τη χώρα.

Κύριε υφυπουργέ, εν όψει των βεβαιώσεων των ποσών των επιστρεπτέων προκαταβολών και των αυστηρών ελέγχων των ενισχύσεων, που τόσο απειλητικά έχετε διαμηνύσει ότι θα γίνουν, μην ξανά-σκεφτείτε να βάλετε απέναντι στους επιχειρηματίες τους λογιστές οι οποίοι αποτελούν κινητήριο δύναμη της κάθε επιχείρησης, λειτουργώντας με διαφάνεια και υπευθυνότητα.

Έως τότε, θα προτείνουμε την «οικειοθελή αποχώρησή» σας από το κυβερνητικό πόστο σας.

Καλούμε την Κεντρική Διοίκηση του ΟΕΕ να προχωρήσει σε έγγραφη διαμαρτυρία προς τον Υφυπουργό και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου για τις απαράδεκτες δηλώσεις τους απέναντι στους συναδέλφους μας.

Από τη Γραμματεία των Προοδευτικών Οικονομολόγων
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ