ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 14 Ιουνίου 2022

Συνδικάτο Τροφίμων Αργολίδας - Κορινθίας: Απεργούμε για την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάμματα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:08:00 π.μ. |
Συνδικάτο Τροφίμων Αργολίδας - Κορινθίας
Συναδέλφισσες – συνάδελφοι, το Συνδικάτο μας συμμετέχει στην πανελλαδική κλαδική απεργία που εξήγγειλε η Ομοσπονδία μας, την Πέμπτη 30 Ιούνη. Απεργούμε για την υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα. 

Με όρους εργασίας που θα δίνουν τη δυνατότητα να ζούμε με αξιοπρέπεια και όχι σε συνθήκες μεσαίωνα, με ατέλειωτα ωράρια για ένα πιάτο φαΐ, χωρίς να μπορούμε να ανταποκριθούμε σε βασικές ανάγκες και υποχρεώσεις. Για να γυρίζουμε ασφαλείς και υγιείς στο σπίτι μας και όχι σακατεμένοι, εξουθενωμένοι και άρρωστοι από την κόπωση και τις τραγικές ελλείψεις σε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας 

Στο κλάδο των Τροφίμων και Ποτών, έναν από τους σημαντικότερους της εγχώριας μεταποίησης και ο μεγαλύτερος εργοδότης, που αυξάνει από χρόνο σε χρόνο την κερδοφορία του σε ασύλληπτα μεγέθη, που δεν γνώρισε κρίση αλλά αντίθετα συνεχώς αναπτύσσεται, οι μισθοί των εργαζομένων είναι καθηλωμένοι σε επίπεδα του 2007. Το αποτέλεσμα είναι να ζούμε με τον καθημερινό βραχνά της επιβίωσης, γεμάτοι άγχος, στερήσεις, φτώχεια. 

Ιδιαίτερα σήμερα, με τις υπέρογκες ανατιμήσεις σε ρεύμα, καύσιμα και όλα τα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης, όπως τα προϊόντα του κλάδου μας που εμείς παράγουμε με σκληρή δουλειά, η κατάσταση γίνεται όλο και πιο ασφυκτική και ανυπόφορη. Εδώ και 13 χρόνια, οι εργαζόμενοι δουλεύουμε χωρίς Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, γιατί οι βιομήχανοι του μεγαλύτερου μεταποιητικού κλάδου, που έχουν θησαυρίσει από τις πλάτες μας, με τους χαμηλούς μισθούς, τις ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας, αρνούνται να υπογράψουν. 

Η κατάσταση δεν πάει άλλο! Δίνουμε δυναμική απάντηση στους βιομήχανους με αποφασιστική και μαζική συμμετοχή στην απεργία για την υπογραφή Κλαδικής ΣΣΕ που αφορά τους όρους αμοιβής και εργασίας, αφορά συνολικά την ποιότητα της ζωής μας. Απεργούμε μαζικά και στέλνουμε μήνυμα στην μεγαλοεργοδοσία ότι είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε εργασία με δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια, σύμφωνα με τις δυνατότητες που δίνουν σήμερα η επιστήμη, η τεχνολογία και η παραγωγικότητα της εργασίας. 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ! ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! 

Διεκδικούμε:

• Την υπογραφή Κλαδικής ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις και υποχρεωτική εφαρμογή. 

• ΕΓΣΣΕ 825€ κατώτερο μεικτό μισθό ως βάση διαπραγμάτευσης για αυξήσεις. 

• Την επαναφορά κατακτήσεων όπως τις τριετίες, την αρχή ευνοϊκότερης ρύθμισης την κυριακάτικη αργία, την πληρωμή υπερωριών. 

• Τη γενική μείωση του χρόνου εργασίας, με 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο και σταθερή δουλειά με δικαιώματα. 

• Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. 

• Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά 

• Μείωση της τιμής του ρεύματος και του φυσικού αερίου κατά 50% και κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια. 

• Διαγραφή χρεών, όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά. 

• Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην υγεία, την πρόνοια, την εκπαίδευση, την τοπική διοίκηση και στους τομείς πολιτικής προστασίας. 

• Απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Να επιτρέψουν όλες οι αποστολές που βρίσκονται εκτός συνόρων. Να κλείσουν οι βάσεις των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ. 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ