ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

Επίσκεψη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Γεωργίας - Ελλάδας στο Ναύπλιο (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:52:00 μ.μ. | |
Γεωργιανοί
Επίσκεψη στο Ναύπλιο πραγματοποίησε την Πέμπτη 30 Ιουνίου η Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας Γεωργίας - Ελλάδας στα πλαίσια της συμπλήρωσης των 30 ετών εγκαθιδρύσεως διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Γεωργίας.
Αντικείμενο των Κοινοβουλευτικών Ομάδων Φιλίας είναι η ενίσχυση της κοινοβουλευτικής διπλωματίας σε διεθνές διμερές επίπεδο, καθώς και η προβολή και προώθηση των θέσεων της xώρας σε εθνικά και διεθνή θέματα.
Οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες Φιλίας αποτελούν πρακτική όλων των Κοινοβουλίων, που ενθαρρύνεται και από το Καταστατικό της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης με σκοπό την ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των διαφόρων Κοινοβουλίων.
Με αφορμή την συμπλήρωση 30 ετών εγκαθιδρύσεως διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας  και της Γεωργίας, πραγματοποιήθηκε τιμητική εκδήλωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας της Γεωργίας παρουσία του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου και του Πρόεδρου της Τοπικής Κοινότητας Ναυπλίου στην πλατεία Νέου Βυζαντίου όπου υπάρχει Μνημείο αφιερωμένο στην αδελφοποίηση της πόλης Πότι στην Γεωργία με το Ναύπλιο, ενώ ακολούθησε και ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.
Στην συνέχεια έγινε επίσκεψη στην ελιά που έχει τοποθετηθεί στην οδό Ασκληπιού για να θυμίζει την Ελληνο-Γεωργιανή φιλία.
Επίσης στο Πολεμικό Μουσείο Ναυπλίου έγιναν τα εγκαίνια έκθεσης από τον Πρόεδρο της ΚΟΦ Γεωργίας – Ελλάδας κ. Givi Mikanazde και τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο.
Ο κ. Κωστούρος αναφέρθηκε στις μακροχρόνιες σχέσεις των δύο χωρών, οι οποίες είναι βασισμένες σε ισχυρούς δεσμούς ιστορίας, φιλίας και αμοιβαίου σεβασμού, ενώ δεν ξέχασε να αναφερθεί στην Γεωργιανή κοινότητα του Ναυπλίου και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γεωργιανών κ. Γιώργο Γκόγκουα.
Ο Πρόεδρος της ΚΟΦ Γεωργίας – Ελλάδας, κ. Givi Mikanazde, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Δήμαρχο Ναυπλιέων για την συμπαράσταση της Ναυπλιακής κοινωνίας σε όλους του Γεωργιανούς που εγκαταστάθηκαν στο Ναύπλιο 
Παράλληλα, εκφράσθηκε η αμοιβαία επιθυμία για αύξηση των ανταλλαγών επισκέψεων τόσο σε διπλωματικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο πολιτιστικών δράσεων.

Δείτε παρακάτω σε βίντεο τι δήλωσαν ο κ. Κωστούρος και ο κ.  Givi Mikanazde:
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ