ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Κυριακή 12 Ιουνίου 2022

Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Κ.Ε. π. Γεώργιος Σελλής για την εορτή της Πεντηκοστής στην Αγία Τριάδα Πρόνοιας Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:30:00 μ.μ. | | |
Πεντηκοστή
Ο Πρόεδρος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος (ΙΣΚΕ) π. Γεώργιος Σελλής τέλεσε την θεία λειτουργία κατά την μεγάλη εορτή της Πεντηκοστής την Κυριακή 12 Ιουνίου 2022 στον ενοριακό Ιερό ναό της Αγίας Τριάδος στην Πρόνοια Ναυπλίου. 
Ο πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Σελλής λειτούργησε μετά από αρκετό καιρό, αφού αντιμετώπισε ένα μεγάλο πρόβλημα υγείας, σήμερα ανάρρωσε πλήρως, όπως ο ίδιος τόνισε και λειτούργησε στο Ναύπλιο μαζί με τον εφημέριο της ενορίας Αγίας Τριάδος, π. Κωνσταντίνο Σέρρο . 
Μεγάλη δεσποτική εορτή της Χριστιανοσύνης, η εορτή της Πεντηκοστής, η ανάμνηση της επιφοίτησης του Αγίου Πνεύματος στους Αποστόλους. Γιορτάζεται πενήντα ημέρες μετά το Πάσχα, πάντα Κυριακή. 
Η χριστιανική Πεντηκοστή έλκει την καταγωγή της από την Εβραϊκή Πεντηκοστή (Shavuot στα Εβραϊκά), η οποία γιορτάζεται από τους Ισραηλίτες πενήντα ημέρα μετά το Εβραϊκό Πάσχα, σε ανάμνηση της ημέρας που ο Μωυσής έλαβε τις 10 εντολές από τον Θεό στο όρος Σινά. Στον Χριστιανισμό, η Πεντηκοστή θεωρείται η γενέθλια ημέρα της Εκκλησίας. 

Την ημέρα αυτή έγινε η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος, που επικάθησε με τη μορφή πύρινων γλωσσών πάνω από τα κεφάλια των Αποστόλων και τους φώτισε.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ