ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 12 Ιουνίου 2022

Μυκηναϊκό Ίδρυμα: Επίλογος των εκδηλώσεων στις Μυκήνες για τα 100 χρόνια από την γέννηση του Ιάννη Ξενάκη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:02:00 μ.μ. | | |
Μυκηναϊκό Ίδρυμα
Το διεθνές επετειακό συνέδριο για τα 100 χρόνια από την γέννηση του μεγάλου συνθέτη και αρχιτέκτονα Ιάννη Ξενάκη, που διεξήχθη στην Αθήνα και το Ναύπλιο στις 24-29 Μαΐου 2022, ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Κυριακή 29 Μαΐου στις Μυκήνες, όπου, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του συνεδρίου, ο καθηγητής Χριστοφίλης Μαγγίδης, πρόεδρος του Μυκηναϊκού Ιδρύματος και επί εικοσαετία ανασκαφέας των Μυκηνών, ξενάγησε τους 90 συνέδρους στον αρχαιολογικό χώρο, ενώ ο Δρ. Αδριανός Ψύχας, υποδιευθυντής του Μελάθρου, στο αρχαιολογικό μουσείο. 
Τους συνέδρους υποδέχθηκε στις εγκαταστάσεις του Μυκηναϊκού Ιδρύματος η αντιπρόεδρος του Ιδρύματος, καθηγήτρια Μαρία Αναστασιάδη, και προσφώνησε ο πρόεδρος ΚΕΔΑΜ Άργους, κ. Παναγιώτης Σκούφης, και ο πρόεδρος Μαγγίδης. Επακολούθησε συνεστίαση στους κήπους του Μελάθρου με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Άργους. 
Διθυραμβικά ήταν τα σχόλια διοργανωτών και συνέδρων τόσο για την μαγευτική ξενάγηση όσο και για το επιβλητικό Μέλαθρο με την εντυπωσιακή βιβλιοθήκη. 
Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση των συνέδρων για την οργάνωση του "Πολυτόπου 2" το 2028 στον ίδιο χώρο, 50 χρόνια μετά την παρουσίαση του μνημειακού έργου του Ξενάκη "Πολύτοπον" των Μυκηνών.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ