ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Άστρος η εκδήλωση με θέμα «Ελιά και κλιματική αλλαγή»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:46:00 μ.μ. | |
Βόρεια Κυνουρία
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου, στον προαύλιο χώρο του ΕΠΑΛ Άστρους, η εκδήλωση του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας σε συνεργασία με την Επιστημονική Εταιρεία Εγκυκλοπαιδιστών Ελαιοκομίας (4Ε) με θέμα «Ελιά και κλιματική αλλαγή».
Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν οι κ.κ.:Πολυμέρου – Καμηλάκη Αικατερίνη, Δρ. Ομότιμη Ερευνήτρια - Διευθύντρια του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών,
Βέμμος Σταύρος, Ομότιμος Καθηγητής Δενδροκομίας ΓΠΑ, Πρώην Διευθυντής Εργαστηρίου Δενδροκομίας ΓΠΑ, Αϊνατζόγλου Μιχάλης, Δρ Γναθοπροσωπικός χειρουργός, Ερευνητής ελαιοκομίας και φυσικού περιβάλλοντος, Ζαμπούνης Βασίλης, Γεωργοοικονομολόγος, Εκδότης Ελιά & Ελαιόλαδο, olivenews.gr.
Στην αρχή της εκδήλωσης σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο κ. Ιωάννης Μαλτέζος Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου και ο κ. Θεμιστοκλής Πλακοκέφαλος ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Βόρειας Κυνουρίας ο οποίος απουσιάζει στο εξωτερικό για υπηρεσιακούς λόγους.
Η κ. Καμηλάκη στην ομιλία της αναφέρθηκε στους ελαιώνες ως κομμάτι της ιστορίας και του πολιτισμού και εξέφρασε τον ενθουσιασμό της σχετικά με το θεματικό πάρκο ελιάς ενώ πρότεινε πως θα πρέπει να γίνει αξιοποίησή του προκειμένου να μην αλλοιωθεί από τις καιρικές συνθήκες.
Ο αξιόλογος συντοπίτης μας κ. Βέμμος αναφέρθηκε στην μη κερδοσκοπική εταιρεία 4Ε και μεταξύ άλλων στην κλιματική κρίση και τις επιδράσεις της στην ελαιοκαλλιέργεια, στα αίτια της μείωσης της παραγωγής ελαιόλαδου στην Ελλάδα και στις επιδράσεις της έλλειψης του νερού. Παράλληλα έκανε και την παρουσίαση του κ. Περδίκη, ο οποίος δεν κατάφερε να παρευρεθεί, που αφορούσε στην ολοκληρωμένη καταπολέμηση των εντόμων όπως είναι ο δάκος.
Ακολούθησε η ομιλία του κ. Ζαμπούνη για την κλιματική αλλαγή που απειλεί τόσο την ελαιοκαλλιέργεια όσο και τη ζωή πάνω στον πλανήτη. Επεσήμανε τα προβλήματα της ελληνικής ελαιοκομίας η οποία βρίσκεται υπό εγκατάλειψη και απειλείται αφού όλες οι υπόλοιπες χώρες αυξάνουν τη δυναμική τους στον τομέα αυτό.
Τέλος ο κ. Αϊνατζόγλου μίλησε για τον άνθρακα, τι προβλήματα δημιουργεί αλλά και πως μπορεί να βοηθήσει τους παραγωγούς να αυξήσουν το εισόδημά τους. Παρότρυνε τους παρευρισκόμενους να δημιουργήσουν μια νέα παράδοση για να αφήσουν στα νέα παιδιά.
Στο τέλος της εκδήλωσης τέθηκαν ερωτήσεις και προβληματισμοί από τους παρευρισκόμενους και συζήτησαν με τους καθηγητές σχετικά με την ελαιοκαλλιέργεια και το μέλλον της.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Παναγιώτης Καμπουρολιάς, Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης, Αλιείας και Εμπορίου Βόρειας Κυνουρίας.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ