ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 14 Ιουνίου 2022

Δ.Κωστούρος: Η διαχείριση των απορριμμάτων στο Δήμο μας άλλαξε ριζικά προς το καλύτερο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:44:00 π.μ. | | |
Δ.Κωστούρος
Ο Δήμος μας από το 2013 έχει υπογράψει σύμβαση με την ελληνική εταιρεία αξιοποίησης ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ). Και από τότε ο μπλε κάδος έχει μπει στη ζωή μας. Το επίπεδο της ανακύκλωσης είναι σε άμεση σχέση με την λειτουργία της εταιρείας (ΕΕΑΑ) με την οποία συνεργαζόμαστε εμείς και όλοι οι δήμοι της χώρας.

Η εταιρεία (ΕΕΑΑ) μας έχει δώσει δύο απορριμματοφόρα από το 2013 που σημαίνει ότι κάποιος μπορεί να καταλάβει ότι δεν είναι πια καινούργια και μας προμηθεύει με μπλε κάδους όταν έχει τη δυνατότητα. Οι μπλε κάδοι οι οποίοι καταστρέφονται , συλλέγονται και αποθηκεύονται σε ένα χώρο που έχει ο Δήμος δίπλα στις ποινικές φυλακές έτσι ώστε οι άνθρωποι της ανακύκλωσης να έρθουν να δουν τους κατεστραμμένους κάδους να τους πάρουν και να τους αντικαταστήσουν.
 
Τα τελευταία τρία περίπου χρόνια η εταιρεία δεν είχε αυτή τη δυνατότητα έτσι ο αριθμός των κάδων είχε μειωθεί πάρα πολύ. Σήμερα παραλάβαμε καινούργιους μπλε κάδους έτσι ώστε να αντικαταστήσουμε ένα μικρό ποσοστό από αυτούς που είχαν καταστραφεί.

Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι τα ανακυκλώσιμα υλικά μεταφέρονται σε ένα κέντρο διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών που συνεργάζεται με την ΕΕΑΑ και από αυτό έρχονται και όλες οι πληροφορίες σχετικά με τις ποσότητες τις οποίες ο Δήμος μεταφέρει.

Στις ποσότητες αυτές πρέπει να προστεθούν οι ποσότητες από την ανταποδοτική ανακύκλωση, οι ποσότητες από την ανακύκλωση γυαλιού, ηλεκτρονικών συσκευών, ρούχων κ. α.
 
Η διαχείριση των απορριμμάτων στο Δήμο μας άλλαξε ριζικά προς το καλύτερο με τη μεταφορά των απορριμμάτων στην κεντρική διαχείριση. Η χωματερή του Τολού έχει κλείσει και έχει αποκατασταθεί και η χωματερή της Καραθώνας δέχεται μόνο κλαδέματα και ογκώδη.
 
Υπάρχουν πάρα πολλά σημεία που πρέπει να βελτιώσουμε στην καθημερινή λειτουργία μας έτσι ώστε να φτάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε για την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας.

ΥΓ: Όσοι θέλουν να φωτογραφίσουν κατεστραμμένους μπλε κάδους μπορούν να πάνε δίπλα στις ποινικές φυλακές.
 
Επίσης αν θέλουν να φωτογραφίσουν κατεστραμμένους πράσινους κάδους η παλιούς μεταλλικούς στο ίδιο ακριβώς σημείο βρίσκονται και αυτοί. Βήμα βήμα αντικαθιστούμε και τους μεταλλικούς κάδους.

Δημήτρης Κωστούρος
Δήμαρχος Ναυπλιεων
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ