ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Τρίτη 7 Ιουνίου 2022

Συνάντηση με τον Υπουργό Αγρ. Ανάπτυξης είχαν εκπρόσωποι από την Αργολίδα και τη Λακωνία για την συνδεδεμένη ενίσχυση

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:05:00 μ.μ. | |
Γεωργαντάς
Συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Γεωργαντά έγινε την Τρίτη 7 Ιουνίου με κύριο θέμα τη συνδεδεμένη ενίσχυση, θέμα που έχει απασχολήσει τον πολιτικό και αγροτικό κόσμο της Αργολίδας και το 2021 και αφορούσε και το νομό Λακωνίας. 
Παρόντες οι κυβερνητικοί βουλευτές των νομών Δαβάκης και Ανδριανός, ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου Γιάννη Μαλτέζος, οι Αντιπεριφερειάρχες Βερούτης και Σχοινοχωρίτης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δαμούλος, εκπρόσωποι των χυμοποιών Αντωνόπουλος και Χριστοδούλου, καθώς και εκπρόσωποι Αγροτικών Συνεταιρισμών. 
Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Κώστας Μπαγινέτας.

1. Η Συνδεδεμένη ενίσχυση παραμένει για τα εσπεριδοειδή ως είχε για την περίοδο 2023-2027 με θετική εισήγηση από το Υπουργείο. Η Εύρ. Ένωση ζήτησε από το Υπουργείο αιτιολόγηση των εισηγήσεων, διαδικασία που θα ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες.

2. Συζήτηση έγινε για το πρόβλημα με τους εργάτες γης. Ζητήσαμε να υπάρξει μεγαλύτερη ευελιξία για τους εργοδότες ως προς την πρόσληψη αλλοδαπών εργατών αλλά και έκδοση εγκυκλίων ώστε να εφαρμόζεται με τον ίδιο τρόπο για όλη τη χώρα η σχετική πολιτική.

3. Επιβεβαιώθηκε από τον Υπουργό η υπογραφή (σήμερα) των 30 εκατομμυρίων ευρώ για τα παγόπληκτα της Αργολίδας και η καταβολή θα γίνει την Παρασκευή 10 Ιουνίου ή το αργότερο την Τρίτη 14.

4. Επιβεβαιώθηκε ότι υπάρχει και γνώση των προβλημάτων και απόλυτη διάθεση για την επίλυση τους.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ