ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 4 Ιουνίου 2022

Θα είναι ο Γιώργος Διδασκάλου υποψήφιος με την Ν.Δ. για Περιφερειάρχης Πελοποννήσου;

Μυκήνες Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Πολιτισμού
Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού, Γιώργος Διδασκάλου με καταγωγή από την Αργολίδα φαίνεται οτι  αποτελεί το πρόσωπο που η Νέα Δημοκρατία επιθυμεί να είναι ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και τον οποίο θα στηρίξει στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2023.


Πρόκειται για ένα πρόσωπο το οποίο έχει εμπειρία στα της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά κυρίως μπορεί να σηματοδοτήσει την ανανέωση, η οποία αποτελεί στρατηγική επιλογή για τη Νέα Δημοκρατία, σε σχέση με τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, που τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν, το όνομα του κ. Διδασκάλου έχει ήδη συζητηθεί στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας και ήδη έχει ληφθεί απόφαση να προχωρήσει η κουβέντα με τον ίδιο, προκειμένου η πρόταση να κατατεθεί και επίσημα.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πληροφορία για τον αν ο κ. Διδασκάλου έχει αποδεχθεί την πρόταση

Το βιογραφικό του Γιώργου Διδασκάλου

Ο Γιώργος Διδασκάλου γεννήθηκε στο Ναύπλιο το 1972. Είναι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Εθνικού Μετσoβίου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), Διδάκτωρ του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος δύο Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων Ειδίκευσης, της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ και του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Οικονομίας, Διοίκησης και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του δραστηριότητας ως Πολιτικός Μηχανικός ανέλαβε θέσεις ευθύνης. Ειδικότερα, κατά τα έτη 2013-2014 εργάστηκε ως Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.

Τη χρονική περίοδο 2014-2015, ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, έχοντας την ευθύνη της παρακολούθησης και υλοποίησης του κυβερνητικού έργου στις γεωγραφικές περιφέρειες της Δυτικής Ελλάδας, των Ιονίων Νήσων και της Πελοποννήσου. Την ίδια περίοδο διετέλεσε Πρόεδρος του Διαβαλκανικού Κέντρου Περιβάλλοντος (Balkan Environmental Centre).

Από το 2015 έως το 2019, άσκησε τα καθήκοντα του Γενικού Γραμματέα στο Δήμο Αμαρουσίου έχοντας την ευθύνη για το συντονισμό των Υπηρεσιών, την ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία του Δήμου.

Τον Ιούλιο του 2019 ανέλαβε Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, θέση την οποία κατέχει μέχρι σήμερα.

Έχει εκλεγεί για δύο συνεχόμενες θητείες Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών (Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.) Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου, έχει υπάρξει αιρετό μέλος της Αντιπροσωπείας του Περιφερειακού Τμήματος ΤΕΕ Πελοποννήσου με συνεχείς θητείες, καθώς επίσης και Μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ».

Διετέλεσε μέλος του Διδακτικού Προσωπικού του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔA) και Επιστημονικός Συνεργάτης στο Τμήμα Πολιτικών Έργων Υποδομής της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΤΕΙ) Αθήνας, καθώς και άλλων φορέων επιμόρφωσης.

Διαθέτει σημαντικό συγγραφικό έργο σε θέματα της επιστημονικής του εξειδίκευσης και έχει συμμετάσχει ως εισηγητής και προσκεκλημένος ομιλητής σε συνέδρια και επιμορφωτικά προγράμματα, σε επιστημονικές επιτροπές και ομάδες εργασίας του ΤΕΕ Πελοποννήσου, καθώς και σε διάφορες ομάδες έργου συγγραφής μελετών και συγγραμμάτων για το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ