ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Κυριακή 26 Ιουνίου 2022

Εντυπωσιάστηκαν ντόπιοι και επισκέπτες στο Ναύπλιο με το Κρητικό Αντάμωμα (βίντεο)

Χοροί Κρητών
Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ Δήμου Ναυπλιέων σε συνεργασία με την "Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων 1984" και την Ένωση Κρητών και Φίλων Κρήτης Ν. Αργολίδας «Ο Μίνωας» συνδιοργάνωσαν το βράδυ του Σαββάτου 25 Ιουνίου στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων, Κρητικό Αντάμωμα στο Ναύπλιο.
Πολιτιστικά Κρητικά Σωματεία από το Λεκανοπέδιο Αττικής ταξίδεψαν ντόπιους και επισκέπτες της πόλης στην πλούσια μουσικοχορευτική παράδοση της Κρήτης και αναβιώσαν νοσταλγικές μνήμες του χθες στα στενά του Ναυπλίου.
Η εκκίνηση έγινε με Κρητική Καντάδα όπου πολυπληθής ομάδα Κρητών ξεκίνησαν από το 1ο Δημοτικό σχολείο,  με τις περήφανες παραδοσιακές φορεσιές διέσχισαν τους δρόμους του Ναυπλίου, τραγουδώντας σκοπούς της ακριβής Κρητικής παράδοσης, ενώ στη συνέχεια, κατέληξαν στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων (Δημαρχείο) για να ακολουθήσει εκεί μουσικοχορευτική βραδιά με άρωμα Κρήτης.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο Πρόεδρος της "Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων 1984" Μανώλης Πατεράκης, η Πρόεδρος της Ένωσης Κρητών Αργολίδας Χαρά Καραγιαννάκη, οι αντιδήμαρχοι Ναυπλιέων Π. Λέντζος, Ν. Αναστασίου, Χ. Ζέρβας και Κ. Ρούτουλας, η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Μ. Ράλλη, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ναυπλίου Γ. Καχριμάνης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ναυπλίου Ι. Δαμιανός, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τ. Χειβιδόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι και φυσικά πολύς κόσμος που γέμισε την πλατεία ασφυκτικά. 
Το Κρητικό Αντάμωμα χορού και καντάδας υπογραμμίζει το μήνυμα ότι μονιασμένη η Κρήτη προχωράει μπροστά, με τη μια γενιά να παίρνει τη σκυτάλη από την άλλη συνεχίζοντας τον περήφανο δρόμο των Μινωϊτών και των Κουρητών.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης έγινε ανταλλαγή δώρων ενώ στον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δ. Κωστούρο οι Κρήτες δώρισαν και ένα κρητικό σαρίκι.  Στην εκδήλωση συμμετείχε και το Εργαστήρι Ελληνικού Χορού του Χρήστου Λεβέντη.
Η Κρήτη δεν είναι μόνο ένα πολύ όμορφο νησί, Γη - ουρανός και θάλασσα…, η Κρήτη είναι οι άνθρωποι της, είναι ο πολιτισμός της, είναι η μουσική της, το τραγούδι και ο χορός της που την κάνουν μοναδική
Όταν οι Κρητικοί χορεύουν δείχνουν ποιοι είναι, εκφράζονται, επικοινωνούν και δηλώνουν δημόσια τι σημαίνει να είσαι Κρητικός.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ