ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022

Άσκηση ετοιμότητας για την αντιμετώπιση πυρκαγιάς στον Αρχαιολογικό χώρο της Επιδαύρου (βίντεο)

Θέατρο
Άσκηση προληπτικής απομάκρυνσης επισκεπτών από τον Αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου Επιδαύρου και αντιμετώπιση εκδηλωθείσας Πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργου Διδασκάλου και του αναπληρωτή Γεν. Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιώργου Καραγιάννη, την  Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022. 
Προηγήθηκε συσκεψη των εμπλεκομένων φορέων θέτοντας το πλαίσιο και τους στόχους της άσκησης.
Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε καιρικές συνθήκες με υψηλές θερμοκρασίες, χαμηλή υγρασία και κατά τόπους ισχυρούς ανέμους. 
Η άσκηση που έγινε, σε συνθήκες προσομοίωσης πυρκαγιάς, η οποία εκδηλώθηκε κοντά στον αρχαιολογικό χώρο και προέβλεπε και την μεταφορά τραυματία από το Αρχαίο Θέατρο,  συνεργάστηκαν,  η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας, η ΔΙΠΥΝ Αργολίδας, η Π.Υ. Ναυπλίου,  η Δασική Υπηρεσία Αργολίδας, ο Δήμος Επιδαύρου, η ΕΛ.ΑΣ και το ΕΚΑΒ με την  συνεργασία εθελοντών. 
Οι εμπλεκόμενοι φορείς, ακολουθώντας συγκεκριμένο σχέδιο, κινητοποιήθηκαν άμεσα, ενώ ανταποκρίθηκαν απολύτως και τα συστήματα πυροπροστασίας στον αρχαιολογικό χώρο και στο Μουσείο.
Και οι δύο χώροι εκκενώθηκαν, συντεταγμένα, από τους επισκέπτες και μεταφέρθηκαν σε ασφαλή τόπο.
Την άσκηση μεταξύ άλλων παρακολούθησαν, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Δημήτρης Σχοινοχωρίτης, ο Δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης, η Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας  Άλκηστις Παπαδημητρίου κα.

Βίντεο από την άσκηση και δηλώσεις των υπευθύνων παρακάτω:
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ