ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

Ναύπλιο: Θυρανοίξια του Ιερού παρεκκλησίου του Τιμίου Προδρόμου από τον Μητροπολίτη Αργολίδας (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:31:00 μ.μ. | | | |
Εκκλησία
Θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου του Τιμίου Προδρόμου στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Αναστασίου του Ναυπλιέως, πραγματοποιήθηκαν στην πόλη του Ναυπλίου την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022. 
Με την συμπαράσταση και αγάπη των πιστών, το Ναύπλιο απέκτησε παρεκκλήσιο αφιερωμένο στον Τίμιο Πρόδρομο. 
Την παραμονή της εορτής του Γεννεσίου του Προδρόμου, Πέμπτη 23 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκαν τα θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου και του Πνευματικού Κέντρου του Αγίου Αναστασίου από τον Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκτάριο. 
 Ακολούθησε αρχιερατικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας, που παρακολούθησε αρκετός κόσμος ανάμεσά τους και ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, εκπρόσωποι του Λιμενικού και του Στρατού κα.
Μετά το πέρας του εσπερινού ο εφημέριος του Ναού π. Κωνσταντίνος Οικονόμου ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Αργολίδας για την τέλεση των θυρανοιξίων και του εσπερινού ,αλλά ευχαρίστησε και από καρδιάς όλους τους δωρητές που βοήθησαν για να υλοποιηθεί το παρεκκλήσιο και το πνευματικό κέντρο του ναού, τόνισε επίσης πως στο ναό, που δεν είναι ακόμα έτοιμος, θα φτιαχτεί πνευματικό κέντρο για εκδηλώσεις της Μητροπόλεως Αργολίδας ,αλλά και κοινωνικό Ιατρείο αφιερωμένο στον Άγιο Λουκά .
Κατά τις Ιερές ακολουθίες έψαλλε ο πρωτοψάλτης και αντιδήμαρχος Ναυπλιέων Κωνσταντίνος Ρούτουλας.
Την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022 , εορτή της Γεννήσεως του Τιμίου Προδόμου και Βαπτιστού Ιωάννου θα τελεστεί η θεία λειτουργία.
Ο Ναός του Αγίου Αναστασίου του Ναυπλιέως

Ο προσκυνηματικός ναός του Αγίου Αναστασίου βρίσκεται στη νέα πόλη του Ναυπλίου και εγκαινιάστηκε το 1995 από τον μακαριστό μητροπολίτη Αργολίδας Ιάκωβο και άλλους αρχιερείς .
Ανήκει στον τύπο του σταυροειδούς εγγεγραμμένου με τρούλο ναού και η τοιχογράφηση του Ιερού βήματός του φιλοτεχνήθηκε από τον Ναυπλιώτη αγιογράφο Αντώνη Νόνη. Εντύπωση προκαλεί η Πλατυτέρα της κεντρικής αψίδας που εικονίζεται να έχει υπό τη σκέπη της την πόλη του Ναυπλίου.
Λίγα στοιχεία μάς είναι γνωστά για τον άγιο Αναστάσιο, τον προστάτη άγιο της πόλης του Ναυπλίου. Ο άγιος Αναστάσιος καταγόταν από το Ναύπλιο και έζησε στα χρόνια της Πρώτης Τουρκοκρατίας, γύρω στο πρώτο μισό του 17ου αιώνα. 
Ήταν ζωγράφος στο επάγγελμα και εργάστηκε πιθανότατα σε ένα από τα εργαστήρια αγιογραφίας που ανθούσαν την εποχή εκείνη στην πόλη. Δεν αποκλείεται να ταυτίζεται με τον Αναστάσιο που ζωγράφισε μαζί με τον Μαρίνο το κατεστραμμένο σήμερα παρεκκλήσι του Αγίου Μιχαήλ Συνάδων στη Μονή της Λαύρας του Αγίου Όρους, τον Ιούλιο του 1653.
Ο νεαρός Αναστάσιος βρήκε μαρτυρικό θάνατο από τον τουρκικό όχλο την 1η Φεβρουαρίου του 1655 στο Ναύπλιο, ομολογώντας τη χριστιανική του πίστη.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ