ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 12 Ιουνίου 2022

Πανηγυρικός Εσπερινός για την Αγία Τριάδα στην Στέρνα Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:00:00 μ.μ. | | | |
Αγίου Πνεύματος
Με κάθε λαμπρότητα τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός του Αγίου Πνεύματος στον εορτάζοντα Ιερό ναό στο χωριό Στέρνα του Δήμου Άργους Μυκηνών στην Αργολίδα την Κυριακή 12 Ιουνίου 2022. 
Κατά τον εσπερινό έψαλλε χορωδία υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτη Χ. Πιπέρου.

Η Στέρνα είναι ένα χωριό στην Αργολίδα, 18 περίπου χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Άργους και ανήκει στο Δήμο Άργους-Μυκηνών.
Η Στέρνα που βρίσκεται σε υψόμετρο 180 μέτρων και σε κοντινή απόσταση από τη Λυρκεία και το Μαλαντρένι, πήρε το όνομά της από τις στέρνες που έφτιαξαν οι κάτοικοι ώστε να αποθηκεύουν το νερό λόγω της ανυδρίας που υπήρχε στην περιοχή. 
Η επικρατέστερη, όμως, εκδοχή είναι ότι η ονομασία της οφείλεται στη βυζαντινή στέρνα που υπήρχε στο κέντρο του χωριού. Στη Στέρνα, λένε οι ντόπιοι, πότιζε τα άλογά του ο Κολοκοτρώνης και παλιότερα, περνούσε το αδριάνειο υδραγωγείο που τροφοδοτούσε με νερό το Άργος.
Η Αγία Τριάδα είναι η κεντρική εκκλησία του χωριού, ενώ στην περιοχή υπάρχει και το ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία.
Οι περίπου 200 κάτοικοι στη Στέρνα είναι αγρότες, ασχολούνται κυρίως με τις ελιές και τα βερίκοκα και λιγότερο με τα εσπεριδοειδή, τα αμπέλια και τα ζαρζαβατικά. Το μικρό χωριό έχει ένα καφενείο που προσφέρει και μεζέδες.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ