ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 7 Ιουνίου 2022

Την Αργολίδα θα επισκεφθεί η Υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως εν μέσω πανελλαδικών εξετάσεων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 3:22:00 μ.μ. | |
Ν. Κεραμέως
Δύσκολο πολιτικά προμηνύεται το φετινό καλοκαίρι, καθώς οι πρώτες ενδείξεις είναι δηλωτικές μιας ασταθούς κατάστασης σε πολλαπλά επίπεδα που σχετίζονται και με την καθημερινότητα των πολιτών, με την ακρίβεια να παραμένει μεγάλο «αγκάθι» για την κυβέρνηση που επιχειρεί να μετριάσει τον αρνητικό αντίκτυπό της εξαντλώντας τα δημοσιονομικά περιθώρια που υπάρχουν. 

Παρόλα αυτά, επειδή η προεκλογική περίοδος «τρέχει» και ο πολιτικός χρόνος είναι πυκνός, το κυβερνητικό επιτελείο κινείται σε παράλληλες δράσεις, ξεδιπλώνοντας την εσωτερική ατζέντα που περιλαμβάνει στοχευμένα έργα στην περιφέρεια, εθνικό σχέδιο για τους νέους, στήριξη για τους αγρότες και εξαγγελίες για παρεμβάσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών με έμφαση σε «πράσινες» λύσεις που δημιουργούν ανταποδοτικά οφέλη. 

Στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός καλεί σε εγρήγορση όλο τον κομματικό μηχανισμό και ζητεί από τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου να παραμείνουν με σηκωμένα τα μανίκια και κατά τη διάρκεια του θέρους, πιστοποιώντας ότι η περίοδος που διανύουμε είναι υψηλών απαιτήσεων.

Σε ρυθμό περιοδειών


Στο πλαίσιο αυτό, το προσεχές διάστημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραμείνει εκτός Μαξίμου, καθώς πέραν των ταξιδιών εκτός συνόρων, η ατζέντα του γεμίζει και με επισκέψεις στην περιφέρεια, όπως για παράδειγμα στη Μεσσηνία το διήμερο 16-17 Ιουνίου, όπου θα συμμετέχει στο αναπτυξιακό συνέδριο για τη νέα προγραμματική περίοδο του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027, το οποίο θα λάβει χώρα στην Καλαμάτα. 

Παράλληλα, επιστρατεύονται και οι υπουργοί σε περιοδείες, προκειμένου να επικοινωνήσουν σε τοπικό επίπεδο το κυβερνητικό έργο, να αφουγκραστούν τον παλμό της κοινωνίας, να απαντήσουν σε κρίσιμα ερωτήματα αλλά και να δεχτούν την κριτική για πιθανά λάθη ή και παραλείψεις. 

Έτσι, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος θα βρεθεί αύριο στην Κοζάνη συνοδευόμενος από κλιμάκιο βουλευτών αλλά και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως σε λίγες ημέρες θα επισκεφτεί την Αργολίδα εν μέσω μάλιστα πανελλαδικών εξετάσεων.

Χωρίς διακοπές και η Βουλή

Κανονικά αναμένεται να συνεχίσει να λειτουργεί και η Βουλή το προσεχές διάστημα και όχι με θερινά τμήματα διακοπών, δεδομένου ότι σημαντικά νομοθετήματα αναμένεται να εισαχθούν στην Ολομέλεια. Μεταξύ των νομοθετικών πρωτοβουλιών που προωθούνται προς έγκριση είναι οι αλλαγές στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, νομοσχέδιο που έλαβε παράταση στη διαβούλευση μέχρι τις 19 Ιουνίου μετά από αίτημα της Συνόδου των Πρυτάνεων και αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση στις αρχές Ιουλίου αλλά και το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τη δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας και την ιατρική εκπαίδευση. Αλλά και στο μέτωπο της οικονομίας, αναμένονται τα νομοσχέδια του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα για την εταιρική διακυβέρνηση των ανώνυμων εταιρειών του Δημοσίου και για το Κεντρικό Μητρώο Πιστώσεων.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ