ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 5 Ιουνίου 2022

Αποκλειστικό: Τι αναφέρει ο άνθρωπος που βρήκε στο Ναύπλιο πεταμένες στα σκουπίδια τις δικογραφίες

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:49:00 μ.μ. | | |
Αππορίμματα
Επιστολή απέστειλε αποκλειστικα στις Αργολικές Ειδήσεις ο άνθρωπος εκπαιδευτικός στο επάγγελμα που βοηθώντας την σύζυγο του η οποία εργάζεται στα Δικαστήρια Ναυπλίου, εντόπισε μέσα στα σκουπίδια τις "χαμένες δικογραφίες" της πρωτοφανούς υποθέσεως που απασχολεί το Ναύπλιο και την δικαιοσύνη τις τελευταίες ημέρες και για την οποία έχουν συλληφθεί δυο άτομα μετά από εισαγγελική παρέμβαση.

Το πρωτοφανές και άκρως σοβαρό περιστατικό, που είδε το φως της δημοσιότητας, με την εξαφάνιση 3 δικογραφιών από το Δικαστικό Μέγαρο Ναυπλίου και που μετά από αγωνιώδη αναζήτηση, βρέθηκαν στα… σκουπίδια, εγείρει πλήθος ερωτημάτων.

Το περιστατικό προκάλεσε την ακαριαία αντίδραση των εισαγγελικών αρχών που διέταξαν στη σύλληψη με τη διαδικασία του Αυτοφώρου δυο υπαλλήλων καθαριότητας ως φυσικών αυτουργών της πράξης.

Η υπόθεση εκτυλίχθηκε, πριν από 4 ημέρες όταν έγινε αντιληπτό πως λείπουν τρεις ογκώδεις δικογραφίες.

Μετά από επίμονη έρευνα, οι δικογραφίες εντοπίστηκαν μέσα στον κάδο απορριμμάτων έξω από τα δικαστήρια.

Η αστυνομία με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ναυπλίου Ηλία Κωνσταντακόπουλου προχώρησε άμεσα σε έρευνα και συνέλαβε στο πλαίσιο του αυτοφώρου δυο καθαριστές που είχαν αναλάβει, εκ μέρους ιδιωτικής εταιρίας, τον καθαρισμό του Μεγάρου.

Είχε «εξαφανιστεί» ξανά

Όπως φαίνεται το βασικό ζητούμενο ήταν η «εξαφάνιση» της μιας δικογραφίας, που και ογκώδης είναι και έχει όπως φαίνεται …προϊστορία.

Συγκεκριμένα αφορά μια αστική διαφορά μεταξύ συγγενών, χωρίς ιδιαίτερη νομική σημασία, αλλά με μεγάλη ένταση μεταξύ των αντιδίκων μερών.

Η υπόθεση συζητήθηκε για πρώτη φορά πριν από 14 μήνες. Ξαφνικά όμως μετά την συζήτηση και ενώ είχαν κατατεθεί οι φάκελοι, η δικογραφία έκανε… φτερά.

Ξεκίνησε τότε με απόφαση του δικαστηρίου μια ολόκληρη προσπάθεια ανασύστασης της δικογραφίας , η οποία ευοδώθηκε με δικαστική απόφαση στα τέλη Απριλίου 2022.

Η υπόθεση συζητήθηκε πριν από λίγες μέρες εκ νέου. Κατατέθηκαν ξανά οι φάκελοι και μάλιστα η δικηγόρος της μιας πλευράς αστειευόμενη είπε σε υπαλλήλους «προσέξτε μην χαθούν».

Την επομένη έντρομοι οι υπάλληλοι διαπίστωσαν πως ο φάκελος έλειπε εκ νέου. Αυτό ήταν που σήμανε συναγερμό και κινητοποίησε τις αρχές.

Η αστυνομία προχώρησε αμέσως σε έρευνες και τελικά κατέληξε στη σύλληψη των δυο καθαριστών που οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο.

Τι αναφέρει ο εκπαιδευτικός για την υπόθεση:  

"Σε σχέση με τα χαμένα δικόγραφα από το δικαστικό μέγαρο του Ναυπλίου, έχω να σας επισημάνω τα παρακάτω, προς πλήρη αποκατάσταση της αλήθειας, αλλά και για να μάθει η κοινωνία της Αργολίδας το τι ακριβώς συνέβη, μιας και η τύχη το έφερε να είμαι εγώ, ένας δάσκαλος, που καμιά σχέση δεν έχω με τον δικαστικό κλάδο, που κουβάλησα τα πεταμένα δικόγραφα από τον κάδο απορριμμάτων στη σωστή τους θέση. 

Τα γεγονότα έχουν ως εξής:

Το απόγευμα της Τετάρτης 1 Ιουνίου 2022 και ώρα 19: 30 περίπου η σύζυγός μου (υπάλληλος στο Πρωτοδικείο Ναυπλίου) μαζί με τον μικρό μας γιο μετέβη στο γραφείο της στο δικαστικό μέγαρο Ναυπλίου για να τελειώσει κάποιες εκκρεμότητες σε σχέση με την εργασία της, επειδή την Παρασκευή 3 Ιουνίου θα έλλειπε με άδεια από την εργασία της.

Να σημειώσω εδώ ότι η σύζυγός μου ήταν αυτή που παρέλαβε τις δικογραφίες από τους δικηγόρους το μεσημέρι της ίδιας μέρας, οι οποίοι πράγματι της τόνισαν να προσεχτούν, γιατί μία από αυτές είχε χαθεί, πράγμα το οποίο γνώριζε και η σύζυγός μου κλπ. Άφησε τις δικογραφίες στο γραφείο της, κλείδωσε και έφυγε, γιατί ήταν μεσημέρι.

Κατά τη διάρκεια της απογευματινής εργασία της, μετά από μία ώρα περίπου, και εντελώς τυχαία, διαπίστωσε ότι οι δικογραφίες που τις είχαν φέρει οι δικηγόροι, έλλειπαν από τη θέση τους.

Επικοινώνησε αμέσως με την αρμόδια Πρωτοδίκη που ασχολήθηκε με τις συγκεκριμένες δικογραφίες την ίδια μέρα, μήπως πήρε αυτή τις δικογραφίες για να τις μελετήσει. Η Κα δικαστής δεν απάντησε αμέσως, αλλά πήρε σε λίγο η ίδια κατόπιν τη σύζυγό μου στο κινητό της και της είπε ότι δεν πήρε αυτή τις δικογραφίες και από τη σύζυγό μου έμαθε και αυτή την απώλεια των δικογραφιών.

Η σύζυγός μου επικοινώνησε έπειτα και με άλλους δύο συνάδελφους της μήπως γνώριζαν κάτι και αφού αυτοί απάντησαν αρνητικά, επικοινώνησε με την προϊσταμένη της και ζήτησε το τηλέφωνο από το συνεργείο καθαρισμού του μεγάρου, σκεπτόμενη μήπως αντιλήφθηκαν αυτοί κάτι, μιας και οι δικογραφίες δεν είχαν παρθεί από αρμοδίους ανθρώπους των δικαστηρίων.

Αμέσως πήρε τηλέφωνο τον υπεύθυνο του συνεργείου και αυτός είπε στη σύζυγό μου ότι μια κυρία του συνεργείου, πράγματι πήρε κάποιες δικογραφίες και τις άφησε σε αυτόν για να τις πετάξει και της είπε που τις πέταξε και να πάει στον κάδο να δει, έχοντας και αυτός αγωνία για την τύχη των πεταμένων δικογραφιών.

Έντρομη η σύζυγός μου πήρε εμένα τηλέφωνο για να πάω αμέσως στο δικαστικό μέγαρο για κάτι πολύ σοβαρό και αυτή κατευθύνθηκε στον κάδο απορριμμάτων. Εγώ έφτασα αμέσως στο δικαστικό μέγαρο και κατευθύνθηκα στο κάδο που βρίσκονταν η σύζυγός μου. Εκεί ψάξαμε όλους τους κάδους και μέσα σε έναν κάδο, σε ένα σχετικά μεγάλο χαρτόκουτο, βρήκαμε τις πεταμένες δικογραφίες.

Μετέφερα εγώ ο ίδιος τις δικογραφίες στο γραφείο της συζύγου μου, γιατί ήταν πολλές και είχαν αρκετό βάρος.

Έτσι έγιναν τα γεγονότα και αυτή είναι η πραγματική αλήθεια.

Τα ερωτήματα παραμένουν όμως. Τι θα γινόταν αν δεν πήγαινε η σύζυγός μου εκείνο το απόγευμα στο γραφείο της; Τι θα γινόταν αν δεν αντιλαμβανόταν η σύζυγός μου την έλλειψη των εγγράφων, γιατί εντελώς τυχαία αντιλήφθηκε την έλλειψή τους; Τι θα γινόταν αν τα έγγραφα κατέληγαν στα σκουπίδια; Είναι ευτύχημα που δεν πέρασε το απορριμματοφόρο νωρίτερα και τα έγγραφα να χαθούν οριστικά και για δεύτερη μάλιστα φορά. Θα κατηγορούνταν άδικα και αναίτια κάποιοι άνθρωποι που δεν έφταιγαν σε τίποτα και δεν είχαν καμιά ανάμειξη στην απώλεια; Αυτά θα τα διερευνήσει η δικαιοσύνη και δεν είμαι εγώ ο αρμόδιος."

Το όνομα του συντάκτη της επιστολής είναι στην διάθεση μας και δεν δημοσιεύεται για ευνόητους λόγους.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ