ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 12 Ιουλίου 2022

Βραδιά Τζαζ στο 31ο Φεστιβάλ Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:02:00 π.μ. | |
Πλατεία Αγίου Γεωργίου
Μια βραδιά τζαζ στα πλαίσια του 31ου Φεστιβάλ Ναυπλίου είχαν την ευκαιρία να ζήσουν όσοι βρέθηκαν στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο το βράδυ της Δευτέρας 11 Ιουλίου, με τους Χρήστο Παπαγεωργίου – Aναστάσιο Πάππα στο πιάνο, τον Παναγιώτη Θωίδη στα κρουστά και τον  Vilen Karapetyan στο κοντραμπάσο.
Χρίστος Παπαγεωργίου, πιάνο

Μουσικος και παραγωγός των μουσικολογικών εκπομπών “Αναζητώντας την κυρία με τη Στρυχνίνη”, «ΟΜΜΑ στις Τέχνες» και «Σταθμός Μέγαρον» ΕΡΑ3 και ΕΤ1 και ΕΤ2.
Έχει εμφανιστεί μέχρι σήμερα με τις ιδιότητες του πιανίστα, συνθέτη, μαέστρου και ομιλητή στα σημαντικότερα μουσικά κέντρα του κόσμου, όπως Carnegie Hall, Avery Fischer Hall, Berlin Philharmonie Barbican Hall, Queen Elizabeth Hall, Wigmore Hall, Kensington Palace, Κioi Hall,, Rudolfinum Dvorak Hall , κ.α
Έχει συνεργαστεί με σημαντικές ορχήστρες όπως η Philharmonia του Λονδίνου, η Οxford Philomusica, η Orchestre Symphonique du Capitοle de Toulouse, Buffalo Philharmonic, η Malaga Symphony Orchestra, η Συμφωνική του Μονάχου, η Φιλαρμονική της Οδησσού,την N.H.K. της Ιαπωνικής Ραδιοτηλεόρασης, η Orchestra Sinfonica del Emiglia Romagna “Arturo Toscanini”η Czech Radio Symphony,την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης την Συμφωνική Ορχήστρα της Ε.Ρ.Τ την Κρατική Ορχήστρα Κωσταντινούπολης, Σμύρνης Μπούρσας,Αττάλειαςκαι επιπλέον με τους New England Symphonic EnsembleΝ.Υ.
Ο Χρίστος Παπαγεωργίου έχει τιμηθεί με το 1ο βραβείο του διεθνούς διαγωνισμού σύνθεσης “2 Agosto” στην Bolognia της Ιταλίας, με βραβείο για την πολιτιστική παρουσία του Τρίτου Προγράμματος , με βραβείο της Ένωσης Ελληνων Κριτικών κ.α.

Υπήρξε “Artist in Residence” του διεθνούς «Φεστιβάλ Αιγαίου» στη Σύρο. Η Φιλαρμονική του Μπάφαλλο (BuffaloΝΥ) απέσπασε ειδική διάκριση από την ASCAP για την πρώτη παρουσίαση της σύνθεσής του «Πυρρίχιος».
Διετέλεσε Διευθυντής του Τρίτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και εν συνεχεία Ειδικός Σύμβουλος για το Τρίτο Πρόγραμμα και τα Μουσικά Σύνολα.

Έχει συνεργαστεί με πληθώρα σημαντικών Ελλήνων και ξένων μαέστρων, όπως Μ. Λογιάδη, Μ. Μιχαηλίδη, Α.Συμεωνίδη, Β.Φιδετζή, B. Χριστόπουλο M.Plasson, P. Entremont, H. Earle, P. Calderon,κ.α.

Έχει ηχογραφήσει ως σολίστ και συνθέτης, για διεθνή τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά κανάλια όπως το BBC, το Berlin Radio 3, το Swiss Radio, το RAI, το ARD, το 3ο Πρόγραμμα της Ε.Ρ.Α..κ.α.

Ο Χρίστος Παπαγεωργίου, έχει διδάξει επί μια δεκαετία στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, υπήρξε ισάριθμα έτη Καθηγητής Μουσικής στην Κρατική Σχολή Χορού και έχει πραγματοποιήσει πλήθως σεμιναρίων και συναυλιών-διαλέξεων όπως στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Πάντειο κα..

Έχει τελέσει μέλος κριτικών επιτροπών διεθνών διαγωνισμών όπως Eurovision Young Artists2014, “Franz Schubert”1996 Piano Duo Competition, Thessaloniki Piano Festival 2017 κ.α. Είναι Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Ωδείου Κηφισιάς.
Αναστάσιος Πάππας, πιάνο

Άρχισε τις μουσικές σπουδές του στην ηλικία των 5 ετών με τη μητέρα του. Συνέχισε και αποφοίτησε από την τάξη της Μαρίας Χαιρογιώργου – Σιγάρα λαμβάνοντας το δίπλωμα πιάνου με άριστα και Α’ βραβείο παμψηφεί. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του ως υπότροφος του ιδρύματος «Τζίνα Μπαχάουερ» και «British Council» στη “Royal Academy of Music” στο Λονδίνο, με το δίπλωμα μεταπτυχιακών σπουδών στο πιάνο με διάκριση.

Συμμετείχε και βραβεύτηκε σε διεθνείς διαγωνισμούς στην Ιταλία, την Αγγλία και την Αμερική. Ακολούθησαν εμφανίσεις σε χώρες όπως: Αμερική, Αγγλία, Ισπανία, Ρουμανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ολλανδία, Καζακστάν, Αρμενία. Έχοντας παίξει σε μεγάλες αίθουσες συναυλιών όπως: Carnegie Hall, Southbank Center, Phillips zaal κ. ά. έλαβε εξαιρετικές κριτικές.

Έχει συμπράξει με όλες τις ελληνικές ορχήστρες, καθώς και με τις: London Sinfonietta, London Soloists Chamber Orchestra, Moldavia Philharmonic Cluj, George Enescu Philharmonic, Budapest Festival Orchestra κ. ά. Ανάμεσα στους μαέστρους που έχει συνεργαστεί ξεχωρίζουν οι: Ivan Fischer, John Georgiades, Diego Masson, Alexandru Lascae, Emil Simon, Αλέξανδρος Μυράτ, Μίλτος Λογιάδης, Θεόδωρος Αντωνίου, Γιώργος Πέτρου. Ο Θεόδωρος Αντωνίου και ο Κυριάκος Σφέτσας έχουν συνθέσει και αφιερώσει κοντσέρτα για πιάνο σε αυτόν.

Έχει ηχογραφήσει για το τρίτο πρόγραμμα της ελληνικής ραδιοφωνίας, καθώς και για τους ραδιοφωνικούς σταθμούς WQXR (Νέα Υόρκη), Classical FM(Λονδίνο) και Radio Romania Musical (Βουκουρέστι).
Παναγιώτης Θωίδης, κρουστά

Ο Παναγιώτης Θωΐδης γεννήθηκε στην Πάτρα.Ξεκίνησε τις σπουδές του στα Κλασικά Κρουστά στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών με καθηγητή τον Maxim Mankovski όπου και αποφοίτησε με Άριστα.Σπούδασε Σύνθεση με καθηγητές τους Ιωσήφ Παπαδάτο και Δημήτρη Μαραγκόπουλο και Κλασικά Κρουστά με καθηγητή τον Maxim Mankovski στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών Ιονίου Πανεπιστημίου.Είναι επίσης κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος με άριστα στα Κλασικά Κρουστά του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Ιονίου Πανεπιστημίου με καθηγητή τον Maxim Mankovski. Ο Παναγιώτης Θωΐδης είναι τυμπανίστας στην Sinfonietta Hellenica και στην Ορχήστρα Πατρών του δημοτικού ωδείου. Έχει συνεργαστεί με την Συμφωνική Ορχήστρα του Πειραϊκού Συνδέσμου ως τυμπανίστας.Από το 2019 είναι μέλος της Camerata Europaea Athens.Επίσης είναι μέλος του Συνόλου Κρουστών «Κρούσις».Συνεργάζεται ως κλασικός κρουστός με μουσικά σχήματα, ορχήστρες και χορωδίες όπως Πολυφωνική Χορωδία Πατρών, CantΕlena, BelCantes, Aρμονία, Αντηχώ, Ευήκοον Μέλος, Φιλαρμονικές Ορχήστρες, Projects κ.α..Από το 2011 είναι καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης και από το 2014 είναι δάσκαλος κρουστών στην Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών. Έχει συνεργαστεί με τους εξής μαέστρους όπως: Mίλτος Λογιάδης, Ανδρέας Πυλαρινός, Μαρία Μακράκη, Φαίδρα Γιαννέλου, Αγαθάγγελος Γεωργακάτος, Αναστάσιος Συμεωνίδης, Μιχάλης Μιχαλόπουλος, Μιχάλης Οικονόμου, Στάθης Σούλης, Γιάννης Χατζηλοΐζου, Βύρων Φιδετζής, Γεώργιος Γαλάνης κ.α σε σεμινάρια, συναυλίες και όπερα. Από το 2020 είναι μέλος στην Διεθνή κριτική επιτροπή Κρουστών σε νέους καλλιτέχνες “Fanfares of Lviv Quarantine” Ουκρανία.
Vilen Karapetyan, κοντραμπάσο

Γεννήθηκε στην πόλη Μπακού, Αζερμπαϊτζάν. Έκανε τις σπουδές του στο Μουσικό Κολλέγιο και Κρατικό Ωδείο του Αζερμπαϊτζάν. Αποφοίτησε το 1988 με το Diploma of Honor of Solo Performer. Το 1990 μετακόμισε στην Αρμενία, στην πόλη Ερεβάν. Έχει λάβει βραβεία σε διαγωνισμούς Εθνικού, Πανκαυκασιακού και Πανσοβιετικού. Έχει δουλέψει σε διάφορες ορχήστρες: Azerbaijan State Radio & TV orchestra (κορυφαίος κοντραμπάσων), Ορχήστρα Δωματίου ‘Capriccio’ της Ουκρανίας (σολίστας), Κρατική Ορχήστρα της Αρμενίας (κορυφαίος κοντραμπάσων), Εθνική Ορχήστρα Δωματίου της Αρμενίας (κορυφαίος κοντραμπάσων), Armenian Virtuosi (σολίστας).

Ως σολίστας έχει εμφανιστεί σε διάφορες πόλεις της Σοβιετικής Ένωσης, με ορχήστρες όπως Capriccio, Amadeus, Yerevan Chamber orchestra, Armenian National Chamber orchestra, Armenian Philharmonic Orchestra. Επίσης έχει κάνει περιοδείες με διάφορες ορχήστρες σε χώρες όπως Αυστρία, Γερμανία, Ισπανία, Πορτογαλία, Λουξεμβούργο, Βέλγιο, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ελλάδα, Κύπρος, Η.Π.Α., Καναδά, Αυστραλία, Αραβικά Εμιράτα, Ιράν, κ.α. Ως μέλος της ορχήστρας έχει συμμετάσχει στις ηχογραφήσεις αρκετών CD.

Από το 2005 είναι κορυφαίος κοντραμπασίστας της Ορχήστρας Πατρών. Στην Ελλάδα έχει συνεργαστεί με διάφορους μουσικούς και διευθυντές ορχηστρών, όπως: Θ. Μικρούτσικος, Α. Μυράτ, Β. Φιντετζής, Η. Βουδούρης, Α. Συμεωνίδης, Γ. Πέτρου, κ.α. Έχει ηχογραφήσει με την Ορχήστρα Πατρών υπό την διεύθυνση του Γ. Πέτρου τρείς (3) μπαρόκ όπερες. Επίσης έχει συνεργαστεί με τους τραγουδιστές: Δ. Σαββόπουλος, Γ. Νταλάρας, Μ. Μητσιάς, Χ. Αλεξίου, Μ. Γαλάνη, Ηρώ, κ.α. Από το 2007 έως σήμερα είναι καθηγητής κοντραμπάσου στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ