ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 16 Ιουλίου 2022

Κουαρτέτο Εγχόρδων στο 31ο Φεστιβάλ Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:48:00 π.μ. | |
ΑΕΝΑΟΝ
Το Κουαρτέτο εγχόρδων «ΑΕΝΑΟΝ» και την Μυρσίνη Κάγκαρλη, πιάνο απόλαυσαν οι θεατές στα πλαίσια του 31ου Φεστιβάλ Ναυπλίου, το βράδυ της Παρασκευής στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου.
Το Κουαρτέτο εγχόρδων «ΑΕΝΑΟΝ» δημιουργήθηκε το 2016 από διακεκριμένους μουσικούς της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Με αφετηρία την απαραίτητη ερμηνευτική σύμπνοια, αποσκοπεί στην εμβάθυνση του μουσικού κειμένου, μέσω της αναζήτησης του συνθετικού νοήματος. Το ΑΕΝΑΟΝ αποτελείται από μουσικούς με σημαντικό βιογραφικό σπουδών και αδιάκοπη καλλιτεχνική παρουσία εντός και εκτός Ελλάδος, υλοποιώντας και συνεργασίες με σημαντικές ορχήστρες και σύνολα της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Το κουαρτέτο έχει συμμετάσχει με μεγάλη επιτυχία σε κοινωνικά και εκπαιδευτικά προγράμματα της Κ.Ο.Α., εντός και εκτός Αθηνών και έχει αναπτύξει αυτόνομη συναυλιακή δραστηριότητα ως ένα εκ των βασικών πλέον μουσικών συνόλων της Ορχήστρας. Συμμετείχε στο πολιτιστικό πρόγραμμα “(Dis)playing Attica”, στο πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεων της Ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ” Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός”, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού. Επίσης, έχει εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, στο Συνεδριακό Κέντρο Δελφών, στο Φεστιβάλ Γκύζη, καθώς και στο Εθνικό Θέατρο της Σερβίας στο Βελιγράδι.
Με στόχο την ερμηνεία έργων του κλασσικού αλλά και του ελληνικού ρεπερτορίου, παλαιότερου και σύγχρονου, το AENAON αποτελείται από τους βιολονίστες Γιώργο Μάνδυλα (Κορυφαίο Α’ και αναπληρωτή εξάρχοντα στα Α΄ βιολιά της Κ.Ο.Α.) και Βασίλη Σούκα (μέλος στα Α΄ βιολιά της Κ.Ο.Α. ), τον βιολίστα Αντίλοχο Τρανό (μέλος στις βιόλες της Κ.Ο.Α. ) και τον τσελίστα Αστέριο Πούφτη (Κορυφαίο Β΄ στα βιολοντσέλα της Κ.Ο.Α.).

Μυρσίνη Κάγκαρλη, πιάνο



Η Μυρσίνη Κάγκαρλη γεννήθηκε στο Μόντε Κάρλο στις 25 Οκτωβρίου 2005. Ξεκίνησε τα πρώτα μαθήματα πιάνου σε ηλικία έξι ετών και ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Ωδείο Κόνταλυ με καθηγητή τον Γεράσιμο Χοϊδά τον Ιούλιο 2021 αποκτώντας Δίπλωμα Πιάνου με Άριστα, Πρώτο Βραβείο και Χρυσό Μετάλλιο και στη Schola Cantorum de Paris τον Νοέμβριο 2021 με βαθμό Άριστα και τα Συγχαρητήρια της Επιτροπής με καθηγήτρια την Αγάθη Λεϊμονή.
Έχει διακριθεί στους πανελλήνιους διαγωνισμούς της Χ.Ο.Ν, του Φίλωνα και της Μαρίας Χαιρογιώργου – Σιγάρα, στους διεθνείς διαγωνισμούς του Σπολέτο της Ιταλίας (στον οποίο έλαβε το απόλυτο Άριστα της βαθμολογίας από όλους τους κριτές) και De Bach Au Jazz και έχει κερδίσει την Ευρωπαϊκή Υποτροφία της Yamaha για την Ελλάδα το 2020. Έχει συμμετάσχει σε Μουσικά Φεστιβάλ και Μουσικές Ακαδημίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με κορυφαίους Έλληνες και ξένους σολίστ και δασκάλους (συμπεριλαμβανομένων των Igor Petrin, Jura Margulis, Robert Levin, Lilia Boyadjieva, Aquiles Delle Vigne, Andreas Weber, David Lively, Emanuel Krasovsky, Michael Wladkowski, Yuri Bogdanov, Philippe Raskin, Δημήτρη Τουφεξή, Κυπριανού Κατσαρή και Γιάννη Βακαρέλη).

Από τα οκτώ της χρόνια συνθέτει μουσική. Έργα της έχουν βραβευτεί σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς σύνθεσης στη ΧΟΝ στην Ελλάδα, στις ΗΠΑ (Golden Key Music Festival Piano Composition Competition και Junior Division of the OM/NI EPSFM Composition Competition, El Paso, Texas) και τη Γερμανία (Carl von Ossietzky Composition Competition, University of Oldenburg). Τον Οκτώβριο του 2014 εκδόθηκε από τις Εκδόσεις Cambia το βιβλίο “To Βαλς της Χριστίνας”, συλλογή των επτά πρώτων παιδικών συνθέσεών της για πιάνο, τα οποία παρουσίασε στην αίθουσα εκδηλώσεων Ιανός και τα έσοδα του οποίου δόθηκαν στα Παιδικά Χωριά SOS για την ενίσχυση του έργου τους. Συνθέσεις της έχει επίσης ερμηνεύσει σε διάφορες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, καθώς και στις αίθουσες του Ιδρύματος Θεοχαράκη, στην Ehrbaar Saal στη Βιέννη και Wiener Saal στο Salzburg της Αυστρίας.
Η μουσική της εκπαίδευση περιλαμβάνει μαθήματα Διεύθυνσης Ορχήστρας με καθηγητή τον Μίλτο Λογιάδη και ανώτερων θεωρητικών. Το 2018 έλαβε με βαθμό Άριστα το πτυχίο Αρμονίας με καθηγητή τον Κώστα Χάρδα και το 2021 το πτυχίο Αντίστιξης με βαθμό Άριστα με καθηγητή τον Δημήτρη Μηνακάκη, με τον οποίο συνεχίζει τις σπουδές της για την απόκτηση του πτυχίου Φυγής. Παρακολουθεί μαθήματα σύνθεσης με καθηγητή τον Γιάννη Αγγελάκη. Επί σειρά ετών διδάχθηκε βιολί με καθηγητές τον Στέφανο Μήλα, την Νέλλη Οικονομίδου και τον Γιώργο Μάνδυλα.

Η Μυρσίνη είναι σήμερα μαθήτρια της Δευτέρας Τάξης Λυκείου στο Μουσικό Σχολείο Αλίμου. Αγαπά την ποίηση και τη λογοτεχνία και γράφει δικά της ποιήματα. Είναι μέλος της νεανικής δημοσιογραφικής ομάδας του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού, το οποίο εκδίδει την εφημερίδα Αποδημητικά Πουλιά με στόχο την ένταξη των προσφύγων και των μεταναστών και την καταπολέμηση της ξενοφοβίας στη χώρα μας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ