ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 16 Ιουλίου 2022

Αυλαία για το 31ο Φεστιβάλ Ναυπλίου με λάτιν ρυθμούς και τζαζ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:35:00 μ.μ. | |
Christina Psycha 4tet, “Violetera”
Με τραγούδια σε λάτιν ρυθμούς και τζαζ στοιχεία έριξε αυλαία το 31ο Φεστιβάλ Ναυπλίου το βράδυ του Σαββάτου 16 Ιουλίου στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο.
Την συναυλία παρακολούθησαν μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος ο οποίος στο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τους συντελεστές του Φεστιβάλ όπως τον καλλιτεχνικό διευθυντή Γιάννη Βακαρέλη, την εταιρεία Φόρμιχ και τον Δημοτικό Οργανισμό Περιβάλλοντος, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού του Δήμου Ναυπλιέων και την Πρόεδρο του Μαρία Ράλλη για την φετινή 31η ομολογουμένως πολύ πετυχημένη διοργάνωση και υποσχέθηκε πως το 32ο Φεστιβάλ Ναυπλίου θα είναι ακόμα καλύτερο.  
Το βράδυ του Σαββάτου οι θεατές απόλαυσαν το Christina Psycha 4tet, “Violetera” με την Χριστίνα Ψύχα στη φωνή, τον Νικόλα Ανδολή στο πιάνο και φωνητικά, τον Παναγιώτη Μπουραζάνη στο μπάσο και  φωνητικά και τον Ντέμιαν Γκόμεζ στα κρουστά και φωνητικά.
Τα τραγούδια της Χριστίνας Ψύχα χαρακτηρίζονται από λάτιν ρυθμούς και τζαζ στοιχεία. Το μελωδικό της τραγούδισμα είναι επηρεασμένο από την αναγεννησιακή και τη βυζαντινή μουσική και της αρέσει να αναμιγνύει τα στοιχεία αυτά στις συνθέσεις της. Οι στίχοι της είναι γραμμένοι στα ελληνικά και συνήθως μιλούν για τους ανθρώπους και τη φύση.
Το πρώτο της άλμπουμ με τον τίτλο «Βιολετέρα» (όπως ονομάζονταν παλιά τα κορίτσια που μοίραζαν λουλούδια στους δρόμους) κυκλοφόρησε το 2021 με 11 προσωπικές της συνθέσεις.
Το 2019, δημιούργησε την πενταμελή μπάντα της, με την οποία παρουσιάζουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό νέες συνθέσεις όπως και τραγούδια από το ελληνικό και το διεθνές ρεπερτόριο.
Χριστίνα Ψύχα

Η Χριστίνα Ψύχα είναι τραγουδίστρια γράφει τραγούδια και συνθέτει. Τα τραγούδια της χαρακτηρίζονται από λάτιν ρυθμούς και τζαζ στοιχεία. Το μελωδικό της τραγούδισμα είναι επηρεασμένο από την Αναγεννησιακή και την Βυζαντινή μουσική και της αρέσει να αναμιγνύει στοιχεία από αυτές τις μουσικές στις συνθέσεις της. 
Οι στίχοι της είναι γραμμένοι στα ελληνικά και συνήθως μιλούν για τους ανθρώπους και τη φύση. Το ντεμπούτο άλμπουμ της κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2021 και περιλαμβάνει 11 προσωπικές της συνθέσεις σε στίχους και μουσική και μια διασκευή σε ένα γνωστό ελληνικό παραδοσιακό τραγούδι. Το άλμπουμ ονομάζεται “Βιολετέρα”. Έτσι λέγονταν παλιά τα κορίτσια που μοίραζαν λουλούδια στους δρόμους και η ίδια επέλεξε αυτόν τον τίτλο λόγω του ρομαντικού συμβολισμού του, που αντιπροσωπεύει και τον συνολικό ήχο του άλμπουμ. Σκόπος αυτού του πρότζεκτ ήταν να γεννηθεί ένας καινούριος ήχος, μέσα στον οποίο η δημιουργός και οι μουσικοί θα μπορέσουν να εκφράσουν τον εαυτό τους ελεύθερα και δημιουργικά. 
Το 2019 δημιούργησε την πενταμελή μπάντα της, η οποία αποτελείται από τον Νικόλα Αναδολή στο πιάνο και τις ενορχηστρώσεις, τον Βαγγέλη Τούντα στο βιολί, στο μπάσο τον Παναγιώτη Μπουραζάνη και στα κρουστά τον Ντέμιαν Γκόμεζ. Μαζί παρουσιάζουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό πρωτότυπη μουσική στα ελληνικά και τραγούδια αναφορές τους από το ελληνικό και το διεθνές ρεπερτόριο.
Κέρδισε στον διαγωνισμό που διοργανώνει η Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων, στην κατηγορία καλύτερη ανερχόμενη ερμηνεύτρια – συνθέτρια και επιλέχθηκε να παρουσιάσει το πρότζεκτ της στο Athens Technopolis Jazz Festival (Μάιος, 2022).
Εκπροσώπησε την Ελλάδα στο 7th Katara European Jazz Festival την πόλη Ντόχα του Κατάρ (Νοέμβριος, 2021) Επιλέχθηκε να συμμετάσχει στο 8th Mediterranean Jazz Festival στην Νέα Υόρκη, ΗΠΑ (Ιανουάριος 2023). Έχει πάρει μέρος σε συναυλίες και φεστιβάλ στην Ελλάδα, την Ευρώπη και το Κατάρ (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Hydra Jazz Fest GR, Sakotura Jazz Fest GR, Comedy Cafe Amsterdam, Katara Jazz Fest Qatar)
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ